JS u Vranju obeležava stranačku slavu: Pošteno, dosledno i domaćinski FOTO/VIDEO

Rezanjem slavskog kolača u Sabornom hramu Svete Trojice u Vranju Gradski odbor Jedinstvene Srbije (JS) u utorak je obeležio stranačku slavu - Sretenje gospodnje.

Goran Stojković, zamenik predsednika odbora Dejana Manića (koji se nalazi na centralnoj stranačkoj proslavi u Beogradu), čestitajući slavu članstvu i građanima, podsetio je da vranjski odbor dvanaestu godinu zaredom proslavlja stranačku slavu.

- Naša je želja i nada da se ova tradicija presecanja slavskog kolača nastavi i da mi i dalje kao stranka opstajemo i opravdavamo naš slogan - domaćinski!

Hteo bih svim našim članovima i simpatizerima da poželim da imaju dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću i da im se zahvalim na saradnji koja traje punih dvanaest godina.

Žao mi je što ni ove godine zbog pandemije koronavirusa nismo u mogućnosti da zajedno sa članstvom proslavimo Sretenje, kao što je to bio slučaj u godinama pre pandemije", rekao je Stojković.

On je dodao da je JS tokom ovog perioda "izrastao u ozbiljnu i stabilnu političku stranku koja je pouzdan koalicioni partner u vlasti desetak godina unazad".

- Cilj Jedinstvene Srbije je borba za bolji život svakog građanina i uvek ćemo podržavati predloge koji su dobri za Grad i građane bez obzira da li smo deo vlasti.

Naš Gradski odbor funkcioniše na nivou, jer su u njemu pošteni, vredni i dosledni ljudi koji veruju u politiku Dragana Markovića Palme i Jedinstvene Srbije - naveo je Stojković.

Govoreći o predstojećim parlamentarnim i predsedničkim izborima u Srbiji, Stojković je kazao da će JS na parlamentarnoj listi biti zajedno sa dugogodišnjim koalicionim partnerom SPS-om, a da će za predsedničke izbore podržati kandidata vladajućeg SNS-a.

Jedinstvena Srbija je kao stranka u Vranju deo vlasti od 2012. godine.

U poslednja dva izborna ciklusa GrO JS samostalno je izlazio na lokalne izbore, osvojivši blizu 10 odsto glasova.

Trenutno ima šest odborničkih mandata u lokalnom parlamentu.

U JS su posebno ponosni na Aktiv žena i stranački Podmladak.

Plan i program JS-a na lokalu propagira dovođenje investitora u Vranje, siguran plasman robe i dobru otkupnu cenu proizvoda za poljoprivrednike, otvaranje novih otkupnih stanica i mlekara, stabilan gradski fond za namene poljoprivrede.

Takođe i za novčanu pomoć za majke sa troje i više dece do njihovog punoletstva, čime bi se, kako kažu, dao značajan dopinos u borbi protiv bele kuge, besplatan prevoz za građane i još mnogo toga.

Na Sretenje pre šesnaest godina lider JS Dragan Marković Palma formirao je ovu političku partiju.

Njeni glavni politički ciljevi na lokalu, kako je više puta isticano, su borba za očuvanje porodice kao stuba društva, borba protiv bele kuge i Vranje - grad budućnosti.

Najnovije vesti