Jović: Nova Srbija će izaći na izbore da bi odmogla Vučiću VIDEO

Nova Srbija će na naredne parlamentarne i lokalne izbore u Srbiji izaći najverovatnije samostalno, ili u koaliciji sa užim krugom partija, izjavio je u Vranju predsednik Izvšnog odbora te stranke Mirko Jović.

On je, obilazeći lokalni odbor novosrbijanaca, kazao da je motiv ove partije za učešće u izbornom procesu "namera da se aktuelnoj vlasti ne dozvoli da bez takmaca na izborima obezbedi sebi još četiri godine vlasti".

- Sve su najave da Aleksandar Vučić ove izbore pravi da bi obezbedio dvotrećinsku većinu u skupštini Serbije.

Ja pitam, da li bismo mi njemu bojkotom pomogli da to učini ili ga izlaskom na izbore sprečavamo u toj nameri?

Mislim da svi oni koji će bojkotovati izbore u stvari pomažu Vučiću - rekao je Jović u Vranju.

Jović je kazao da bi se bojkotom smanjio ukupan broj izašlih na izbore, te da bi SNS, standardnim brojem svojih glasača,u tom slučaju osvojio veći procenat vlasti.

- Takođe bi se smanjo i stepen kontrole izbornog procesa.

Naš predsednik Velimir Ilić je već više puta rekao, a i ja ponavljam - kada ćemo mi imati ovako lošu vlast kao što je ova sada.

Ako protiv nje nemamo argumente, ako nismo u stanju da se pobunimo, da izađemo sa boljim programima, ljudima i idejama, pa protiv koje ćemo imati - rekao je Jović.

Jović ima teoriju da Aleksandar Vučić još uvek nema dvotrećinsku podršku i zbog ljudi koji su ušli u SNS zbog Tomislava Nikolića, bivšeg lidera naprednjaka i predsednika Srbije, ali i zbog nedovoljne podrške socijalista ideji priznanja nezavisnog Kosova.

- Oni verovatno ne bi glasali za takvu promenu Ustava i potpisivanje sporazuma sa Kosovom - rekao je Jović.

Za predizborne koalicije, kako je kazao Jović, zasad u obzir dolaze DSS i Zdrava Srbija Milana Stamatovića, gradonačelnika Čajetine, ali su mogući i drugi predizborni sporazumi.

Najnovije vesti