Jović: Najznačajniji rezultati na planu infrastrukture u kulturi i obrazovanju (VIDEO)

Gradska većnica za obrazovanje, kulturu, informisanje i verska pitanja Zorica Jović izjavila je u četvrtak da je resor koji pokriva ostvario izuzetne rezultate u protekle dve i po godine.

- Vlada Srbije i grad Vranje finansijski su podržali rekonstrukciju Narodnog muzeja i Muzej kuće Bore Stankovića.

U te projekte, zajedničkim snagama uloženo je 9,9 miliona iz Ministarstva kulture i oko 1,8 miliona dinara kao doprinos lokalne samouprave.

Nećemo stati na tome, u izradi je projekat za opremanje zgrade Narodnog muzeja i u najskorijem vremenu očekujemo da bude završena procedura u vezi sa tim projektom.

Za obnovu Pozorišta Bora Stanković izdvojeno je oko 170 miliona dinara, uz pomoć vlade i predsednika republike, a očekuje se kompletan završetak rekonstrukcije do kraja godine.

Bilo je tu mnogo problema, ali je najbitnije da je obezbeđen novac za završetak obnove.

Gradonačelnik Slobodan Milenković ulaže ogromne napore da u toj zgradi dobijemo i bioskop, odnosno mogućnost da se sala Pozorišta povremeno koristi i kao bioskopska sala - kazala je Jovićeva na konferenciji Unije žena SNS-a na kojoj su novinarima prezentovani rezultati i učinak po resorima.

Ona je podsetila da je na planu obrazovanja realizovana rekonstrukcija osnovnih škola "Vuk Karadžić" i "Jovan Jovanović Zmaj" u Vranju.

- Tu se rade dopune projekta za dodatno unapređenje uslova za rad.

U toku je i završetak procedure javnih nabavki za rekonstrukciju OŠ Branislav Nušić u selu Rataje, kao i gradske OŠ Radoje Domanović.

- Radimo i na pripremi dokumentacije za rekonstrukciju najstarije OŠ Dositej Obradović, proceura je pri kraju, a biće rekonstruisana i škola "Vule Antić" u Vranju - kazala je Jovićeva, uz podsećanje da je i u predškolskoj ustanovii, u više vrtića, obavljena delimična sanacija tamo gde je to bilo urgentno.

- Najbitnija stvar je izgradnja vrtića u naselju Raška, a sve s ciljem da se maksimalno unaprede kapaciteti za naše najmlađe sugrađane - kazala je Jovićeva.

Unija žena SNS u Vranju osudila je na današnjoj konferenciji za medije govor mržnje i svaki vid nasilja nad ženama.

Pomak i na planu verskih pitanja

- Za vreme našeg mandata nastavljena je izgradnja crkve na Bunuševačkom groblju. Znate da su tu radovi dugo tapkali u mestu. Trebalo je mnogo truda, volje i para za taj projekat, ali smo uspeli da i to rešimo preko konkursa, odnosno projektnog finansiranja verskih zajednica. Uspešno realizujemo i konkurse za sufinansiranje medija - kazala je Jovićeva

Najnovije vesti