Jović na Nacionalnom urbanom forumu: Vranje želi da afirmiše stvaralaštvo

Umrežavanje UNESKO kreativnih gradova doprinelo je unapređenju regionalne i međunarodne kulturne razmene i saradnje, obogaćenju kulturne ponude i podizanju kvaliteta sadržaja, što je vranjska publika prepoznala, izjavila je predsednica Skupštine grada Vranja Zorica Jović, govoreći na Nacionalnom urbanom forumu koji je organizovan u Naučno-tehnološkom parku u Nišu.

"Članstvo u UNESKO Mreži kreativnih gradova u oblasti muzike, od oktobra 2019. godine predstavlja izuzetno priznanje za grad Vranje, posebno ako se ima u vidu snažna namera lokalne samouprave da ulaže u dalji razvoj kulture, intenzivira saradnju sa svetom, promoviše Vranje i afirmiše stvaralaštvo i prave vrednosti“, istakla je Jović u okviru prezentacije pod nazivom Vranjskom kaldrmom, iz oblasti urbana kultura, kreativni gradovi.

Predstavljajući aktivnosti vezane za gradsko jezgro Vranja, kao kreativnog grada UNESKO-a, ona je dodala da se članstvom u UNESKO mreži kreativnih gradova "kreiralo podsticajno okruženje za kreativne izraze, lični razvoj i istraživanje koje je dostupno svima i otvoreno za sve kategorije društva".

"Povećani broj poseta i interesovanje javnosti su dobar pokazatelj uspešnosti realizovanih projekata i aktivnosti pod okriljem naših resornih ministarstava i pod okriljem UNESKA.

Realizovane aktivnosti doprinele su boljem imidžu grada Vranja kao prepoznatljivog, osobenog centra juga Srbije, grada koji ima dušu i promovisanju specifičanog kulturnog identiteta.

Naglasila bih da članstvo u UNESKO Mreži kreativnih gradova predstavlja izvanrednu mogućnost za realizaciju različitih kulturnih sadržaja, saradnju sa svetom, posebno imajući u vidu UNESKO, kao referentnu organizaciju Ujedinjenih nacija", potencirala je Jović na Nacionalnom urbanom forumu.

Najnovije vesti