Jović: Gradsko veće usvojilo nacrt novog Statuta grada (VIDEO)

Na 133. sednici Gradskog veća u petak, usvojen je Nacrt Odluke o pristupanju izradi Nacrta Statuta Grada Vranja i imenovana Komisija za izradu Nacrta Statuta Grada Vranja, koji će biti usklađen sa novim Zakonom o lokalnoj samoupravi.

Usvojen je i Pravilnik o postupku odobravanja programa kojima se ostvaruju potrebe i interesi građana u oblasti sporta, koji precizira opravdane troškove sportskih organizacija i obavezuje klubove i organizacije da podnose finansijske izveštaje i to najmanje jednom godišnje.

Prema rečima članice Gradskog veća Zorice Jović, usvojen je i Predlog Pravilnika o izmeni Pravilnika o bližim uslovima, kriterijumima, načinu i postupku za ostvarivanje prava na naknadu troškova za vantelesnu oplodnju u 2018. godini, koji omogućava onim parovima, koji su već dobili sredstva za vantelesnu oplodnju, da ponovo konkurišu za finansijsku podršku iz budžeta Grada.

Članovi Veća usvojili su i Predlog Odluke o pokretanju postupka za davanje u zakup poslovnog prostora u javnoj svojini prikupljanjem pisanih ponuda, a odnosi se na prostor u Domu kulture, površine 100 m2.

Članovi Veća usvojili su i Predlog Rešenja o obrazovanju Organizacionog odbora za realizaciju Prvog međunarodnog filmskog festivala „Most“, kao i Zahtev PD “7. juli Promet” za uređenje prostora na Trgu bratstva i jedinstva, a formirane su i Komisije za procenu štete na poljoprivrednim zemljištu, na građevinskim i infrastrukturnim objektima u privatnoj svojini. Prihvaćen je i predlog Odluke o određivanju osposobljenih pravnih lica od značaja za zaštitu i spasavanje na teritoriji Grada Vranja, a pravni okvir je Zakon o vanrednim situacijama.

Najnovije vesti