Jović, Aritonović i Kostić u odborima SKGO

Grad Vranje imaće i ubuduće svoje članove u odborima Stalne konferencije gradova i opština (SKGO), obelodanjeno je nakon sastanka koji je u četvrtak održan u sedištu SKGO u Beogradu.

U Odboru za obrazovanje, kulturu, omladinu i sport participiraće zamenica gradonačelnika Vranja Zorica Jović, u Odboru za sistemska pitanja načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović, a u Odboru za finansije i javnu imovinu gradski većnik Bojan Kostić.

Zorica Jović je zamenica gradonačelnika Vranja, Aritonović načelnik Gradske uprave, a Kostić gradski većnik za budžet i finansije.

Na dnevnom redu sednice Predsedništva SKGO u četvrtak, kojoj je prisustvovala Zorica Jović, bili su Akcioni plan za implementaciju Strateškog plana SKGO za 2022. godinu, Informacija o najvažnijim izmenama i dopunama Zakona o lokalnim izborima, kao i Informacija o javnim pozivima za podršku lokalnim samoupravama u organizaciji SKGO.

Na čelu krovne organizacije gradova i opština biće ubuduće gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji će u narednom mandatu obavljati funkciju predsednika SKGO.

U toku sednice potpisan je godišnji Akcioni plan sa Ambasadom Francuske, kao i Sporazum o saradnji sa Republičkim zavodom za statistiku.

Stalna konferencija gradova i opština – Savez gradova i opština Srbije (SKGO) osnovana je 1953. godine kao udruženje gradova opština i gradskih opština u Srbiji.

U okviru SKGO deluje osam resornih odbora, stalnih radnih tela koja okupljaju predstavnike gradova i opština oko značajnih pitanja iz oblasti delovanja lokalnih samouprava radi razmene iskustava i formulisanja zajedničkih inicijativa.

Misija SKGO je da zastupa interese lokalnih samouprava i podržava njihov razvoj kroz zajedničko delovanje članstva.

Najnovije vesti