JOAKIM: Nagrada kritike predstavi Ako se probudiš ili kao da je važno

"Ako se probudiš ili kao da je važno" najbolja je predstava 56. Festivala Joakim Vujić u Vranju po oceni žirija "Okruglog stola kritike".

Predstava je urađena po tekstu Isidore Milosavljević, a u režiji Nenada Todorovića.

Komad je priča o porodičnoj drami, narušenim bračnim odnosima, odrastanju u nezdravoj atmosferi i patnji.

Dramaturg ovog komada je Željko Hubač, scenograf Goran Stojčetović, kostimograf Darius, kompozitor Aleksandar Spasić, dok je za scenski pokret bio zadužen Miodrag Krčmarik.

Predstava je premijerno izvedena 6. oktobra 2019. godine.

Reč je o koprodukciji narodnih pozorišta u Leskovcu i Prištini.

Odluka o glavnim nagradama festivala se tek očekuje od stručnog žirija 56. Festivala profesionalnih pozorišta Joakim Vujić u Vranju.

O njima odlučuje tročlani žiri u sastavu Valentin Vencel, glumac i upravnik Novosadskog pozorišta, Slobodan Ljubičić, glumac, prvak drame Narodnog pozorišta u Užicu i dr Vlatko Ilić, teatrolog, vanredni profestor Fakulteta dramskih umetnosti.

Na zatvaranju festivala biće uručene nagrade za najbolju režiju, najbolju predstavu, najbolje glumačko ostvarenje, te četiri ravnopravne nagrade za scenografiju, kostimografiju, originalnu muziku i najboljeg mladog glumca.

Predstavom "Lavina", po tekstu turskog dramskog pisca Tundžera Džudženolua, reditelja Stevana Bodrože, u koprodukciji Regionalnog pozorišta u Novom Pazaru i Puls Teatra u Lazarevcu, u nedelju uveče završen je takmičarski deo festivala.

Poslednjeg dana festivala, u ponedeljak 2. novembra, u čast nagrađenih vranjskoj publici prestaviće se "Vlast i njena opozicija", po tekstu Nebojše Romčevića, u režiji Egona Savina, sa glumačkim ansamblom Narodnog pozorišta u Nišu, koja će ujedno i zatvoriti festival.

Najnovije vesti