Još troje preminulo u Klinčkom centru u Nišu

Vranje/Niš - U Nišu je od posledica COVID-19 prema zvaničnim podacima Kliničkog centra (KC) preminulo još troje ljudi koji su se lečili u COVID bolnicama, što je jedan smrtni ishod manje u odnosu na utorak.

Nije saopšteno iz kojih su opština i gradova preminuli.

KC Niš svakodnevno saopštava podatke i za dve COVID bolnice u Vranju (ima ih ukupno 4) u kojima je, prema najnovijoj statistici, hospitalizovano 85 pacijenata sa potvrđenim prisustvom koornavirusa.

- Nažalost, 1 pacijent sa potvrđenim COVID-19 virusom u Vranju je preminuo - navode iz Niša.

Među hospitalizovanim pacijentima u Vranju nema dece zaražene virusom COVID-19.

U COVID bolnici u Surdulici trenutno su hospitalizovana 53 pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa.

S druge strane, zabrinjava podatak da je u Nišu povećan broj pacijenata na aparatima za mehaničku ventilaciju sa 6 na 10, saopšteno je iz KC.

U starom delu КC Niš hospitalizovana su trenutno ukupno 92 pacijenta iz gradova i opština juga Srbije, od toga i "tri deteta u stabilnom stanju", sa potvrđenim prisustvom Covid-19.

Međutim, nedostaje podatak o ukupnom broju hospitalizovanih pacijenata u četiri niške COVID bolnice za današnji dan, koji je u utorak iznosio duplo više - čak 226.

U današnjem saopštenju navodi se da "od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 10 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju".

Konferencija za novinare uprave Klinickog centra, koja je trebalo da se održi u redovnom terminu u podne, otkazana je "iz tehničkih razloga".

Za četvrtak je najavljen ponovni susret sa novinarima koji u ovom gradu, do prošle nedelje, mesecima nisu dobijali odgovore iz Kliničkog centra.

Najnovije vesti