Još jedno ponavljanje izbora u Velikom Trnovcu

Vranje - Na biračkom mestu broj 6 u Velikom Trnovcu biće još jednom ponovljeno glasanje na izborima za narodne poslanike.

Kako je objavio CeSID, Republička izborna komisija (RIK) na današnjoj sednici prihvatila je prigovor koalicije Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija i Zeleni Srbije protiv Rešenja Opštinske izborne komisije opštine Bujanovac.

Ranije je Opštinska izborna komisija (OIK) odbila žalbu, pa je Koalicija Albanaca doline trebalo da dobije jednog poslanika u novom sazivu Skupštine Srbije.

Na ponovljenim izborima u Velikom Trnovcu glasalo je ukupno 697 od 1.089 birača sa pravom glasa i najviše glasova (677) osvojila je lista Koalicija Albanaca doline.

Ti rezultati doneli su predsedniku Partije za demokratsko delovanje Šaipu Kamberiju poslanički mandat u novom sazivu parlamenta, ali je to sada opet osporeno.

Crta je saopštila da je to glasanje proteklo uz ozbiljne nepravilnosti.

Urednik portala Bujanovčke Nikola Lazić izjavio je, nakon što je Socijalistička partija Srbije (SPS) zatražila od Opštinske izborne komisije (OIK) poništavanje ponovljenih izbora u Velikom Trnovcu, da je to politička odluka SPS-a.

Ovom odlukom prolongira se proglašenje konačnih rezultata izbora, a samim tim i formiranje parlamenta i Vlade Srbije.

Najnovije vesti