Još jedan reprezentativac iz Surdulice: Makarić u A selekciji

Vranje - Ilija Stolica, selektor mlade i privremeni selektor "A" reprezentacije Srbije u fudbalu, pozvao je u seniorski tim najboljeg strelca Radnika iz Surdulice Milana Makarića.

Makarić se našao na spisku reprezentativaca za prijateljske utakmice u Dominikanskoj Republici i Sjedinjenim Američkim Državama.

Špic Surduličana je jedan od 25 fudbalera na reprezentativnom spisku.

Kako je saopšteno iz Fudbalskog saveza Srbije (FSS) za ovu reprezentativnu kampanju pozvani su pretežno fudbaleri koji igraju u domaćem fudbalskom takmičenju - Super ligi.

Podsećanja radi, Makarić je trenutno prvi strelac najelitnijeg takmičenja sa 12 postignutih golova.

Srbija će sa Dominikanskom Republikom snage odmeriti 26. januara u Santa Domingu, a sa SAD 31. januara u Orlandu.

Pripreme reprezentacije počeće u subotu 16. januara u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

U poslednje tri godine za "A" selekciju Srbije iz Radnika su nastupali golman Nikola Vasiljević i napadač Igor Zlatanović (sada fudbaler španskog Kasteljona), a u omladinsku reprezentaciju pozivan je Marko Stoiljković.

PROFIL

Milan Makarić ima 25 godina i rođeni je Novosađanin. Osim Radnika nastupao je za OFK Bačku, Vojvodinu, Spartak, Proleter, a u sezoni 2017/18 i u Premijer ligi BiH, u tamošnjoj FK Zvijezdi. Visok je 1.84 metra i igra na centralnoj poziciji u špicu napada. Specijalizovani međunarodni sajt za transfere fudbalera njegovu trenutnu vrednost na fudbalskom tržištu procenjuje na milion evra. Sa 12 postignutih golova do pauze između dve polusezone najbolji je strelac Super lige ispred Lukića (TSC) sa 11 i Asana (Partizan) koji se 10 puta upisao među strelce.

Najnovije vesti