Još 131 oboleli od korone u Srbiji, dva preminula, jedan iz Vranjske Banje

Vranje/Beograd - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar saopštio je u subotu da je u poslednja 24 sata testiran 371 građanin od koji je 131 pozitivan, što je ukupno do sada zaraženih u Srbiji od korona virusa 659.

U poslednja 24 sata zabeležena su i dva nova smrtna slučaja tako da je do sada u Srbiji preminulo deset osoba od posledica ovog virusa.

Jedan preminuli je muškarac (63) iz Vranjske Banje.

Lončar je rekao da je imao srčane probleme i da je reč o osobi koja je bolovala od dijabetesa.

Dodao je da je druga žrtva žena koja je bila osam dana na respiratoru i da je takođe imala hronične bolesti

Do danas je u Srbiji testirano ukupno 2.086 ljudi.

Ukupno 49 je u bolnicama na respiratorima.

Ministar Lončar je apelovao na građane da "ne smeju u tolikom broju biti napolju", kao što je slučaj u subotu, te da se razmišlja da se vikendom produži trajanje policijskog časa.

– Ostanite kod kuće i sa što manje kontakta sa drugim ljudima - apelovao je još jednom ministar Lončar i poručio da ne bi trebalo da bude "ni ispijanja kafa u komšiluku".

Lončar: Vikendom zabrana kretanja od 15 sati

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao da su na Vladi doneli odluku o zabrani kretanja vikendom od 15 sati. "Još devetoro pacijenata je u kritičnom stanju", dodao je i rekao da je veoma veliki broj ljudi video na ulicama u subotu, najavljujući da će zabrana kretanja buti produžena vikendom i da je "sada odlučeno, vikendom zabrana kretanja od 15 sati".

Najnovije vesti