Jeremić u Vranju: Dan posle izbora biće jasno da oni nisu uspeli FOTO/VIDEO

Čuo sam upravo o velikim problemima koje imaju građani Vranja; treba staviti prst na čelo i dobro razmisliti da li za to valja glasati, jer oni koji izađu na izbore 21. juna daju glas da se ovakvo stanje u Srbiji produži, izjavio je u petak u Vranju lider Narodne stranke (NS) Vuk Jeremić.

- Grdno se vara svako ko misli da izlaskom na izbore 21. juna može nešto da promeni.

Mi ćemu ovu situaciju jednog dana promeniti, ali na izborima koji će biti drugačije organizovani i ustrojeni - kazao je Jeremić na improvizovanoj konferenciji za medije u centru Vranja.

Jeremić je, odgovarajući na novinarsko pitanje o tome šta očekuje dan posle izbora, kazao da smatra kako će 22. juna "postati jasno da ovi izbori nisu uspeli".

- Ne zbog toga što će izaći malo ili mnogo ljudi, iskreno ne verujem ni u jednu cifru, ni u jednu brojku koja će biti saopštena, kao što ne verujem ni u šta drugo što nam govore glavni kanali informisanja ove vlasti.

Videćete, dan posle izbora vlast će nastaviti da napada one koji nisu išli na izbore i time dokazati da je prava opozicija van parlamenta - kazao je Jeremić.

Lider NS-a dodao je da će, "time što ostaje izvan parlamenta, takva opozicija", u kojoj je i Narodna stranka, "steći kredibilitet da se dalje bori" za promene u Srbiji.

- Dokazali smo da držimo reč.

Kad nešto obećamo to i ispunimo.

Nismo u ovoj priči da bismo imali neke apanaže, privilegije, odbornička mesta ili budžetsko finansiranje, svega toga smo se odrekli - naveo je on.

Od 21. juna, smatra, ljudi u Srbiji "znaće na koga mogu da se oslone".

- Možda to ne zvuči kao nešto veliko, ali ja mislim da je u Srbiji mnogo kad neko ispuni javno dato obećanje.

Kako se sada ponašamo, tako ćemo se ponašati i kada dobijemo priliku da budemo u vlasti - rekao je Jeremić pred okupljenim Vranjancima, članovima i simpatizerima Narodne stranke.

Nakon šetnje centrom grada Jeremić je sa rukovodstvom lokalnog odbora NS u Vranju i članstvom popio kafu u jednom od vranjskih kafića.

Najnovije vesti