Jedinstveni birački spisak izložen građanima na uvid

Iz Gradske uprave grada Vranja obavestili su Vranjance i sva interno raseljena lica sa Kosova i Metohije koja žive na području lokalne samouprave da mogu ostvariti uvid u birački spisak, tražiti upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku.

Uvid u jedinstveni birački spisak, u skladu sa Zakonom koji uređuje zaštitu podataka o ličnosti, može se obaviti elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Republičke izborne komisije, na baneru za pretragu, unošenjem podataka o jedinstvenom matičnom broju građana.

Birački spisak izložen je i u kancelariji br. 8 u Uslužnom centru Gradske uprave Vranje, u Ulici Kralja Milana 1.

"Zahtev za upis ili brisanje iz biračkog spiska, izmenu, ispravku ili dopunu podataka građani mogu podneti svakog radnog dana do 31. decembra u 24 časa, kada se donosi rešenje o zaključenju biračkog spiska", navode iz Gradske uprave.

Podsećanja radi, odlukom Narodne Skupštine raspisan je republički referendum radi potvrđivanja Akta o promeni Ustava Republike Srbije, prema kome bi trebalo da se održi 16. januara 2022. godine, u vremenu od 7 do 20 sati.

Najnovije vesti