Javni poziv za stručnu praksu: Mladima od šesnaest do dvadeset hiljada mesečno

Grad Vranje i Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) raspisali su Javni poziv za realizaciju mera stručne prakse u 2021. godini.

Tokom trajanja programa stručne prakse Grad Vranje preko NSZ angažovanim mladim ljudima će na ime novčane pomoći i troškova prevoza biti mesečno isplaćivano 16.000 dinara za lica sa trećim i četvrtim stepenom srednje škole, 18.000 dinara za lica sa višom i 20.000 dinara osobama sa najmanje šestim nivoom kvalifikacija (i 240 ESPB bodova).

Na ove sume biće isplaćenivrši obračun i uplatu doprinosa za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti, u skladu sa zakonom.

"Stručna praksa podrazumeva stručno osposobljavanje nezaposlenog za samostalan rad u struci za koju je stečeno odgovarajuće obrazovanje radi obavljanja pripravničkog staža, odnosno sticanja uslova za polaganje stručnog ispita kada je to zakonom odnosno pravilnikom predviđeno kao poseban uslov za samostalan rad u struci.

Stručna praksa se realizuje bez zasnivanja radnog odnosa.

Javni poziv biće otvoren od dana objavljivanja na sajtu Nacionalne službe i sajtu Grada Vranja do 5. novembra 2021. godine.

Kako konkurisati

Zahtev za učešće u programu podnosi se Nacionalnoj službi za zapošljavanje – filijala Vranje neposredno ili putem pošte, na propisanom obrascu koji se može dobiti u NSZ ili preuzeti sa sajta www.nsz.gov.rs, Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj Gradske uprave Vranje, www.vranje.org.rs. Informacije o programu mogu se dobiti u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj Gradske uprave na broj telefona 017/402-314, na sajtu www.vranje.org.rs ili u organizacionoj jedinici Nacionalne službe – filijala Vranje na telefon 017/407-109, ili preko sajta www.nsz.gov.rs.

Najnovije vesti