Javni gradski i prigradski prevoz skuplji za 10 odsto (VIDEO)

Gradsko veće dalo je u utorak saglasnost na rešenje Nadzornog odbora Preduzeća Kavim Jedinstvo za povećanje cena u gradskom i prigradskom prevozu u proseku za 10 procenata, saopštila je posle sednice gradska većnica Zorica Jović.

- Razlog za povećanje cena, na osnovu obrazloženja rukovodstva pred većnicima, su povećanje svih pratećih troškova za realizaciju prevoza, kao i činjenica da je cena prevoza poslednji put korigovana u februaru 2017. godine - rekla je Jovićeva na konferenciji za medije

Na sednici je usvojen i Pravilnik o naknadi troškova službenih putovanja u organima grada Vranja i Predlog odluke o pokretanju postupka za davanje u zakup poslovnog prostora u javnoj svojini javnim nadmetanjem.

- Ovom odlukom pokreće se postupak davanja u zakup poslovnog prostora u javnoj svojini u Ulici Beogradskoj 13 i 15 (70 i 33 kvadrata; lokacija preko puta nekadašnjeg Kafe restorana).

Početni iznos zakupnine poslovnog prostora za broj 13 iznosi 473 dinara po kvadratu, a u broju 15 cena je 250 dinara po metru kvadratnom - precizirala je Jovićeva, uz napomenu da se poslovni prostor izdaje na rok od pet godina za obavljanje poslovno-uslužne delatnosti (trgovina, ugostiteljstvo, usluge, poslovanje).

Nije dozvoljeno da to bude delatnost koja će biti izvor buke i zagađenja životne sredine.

Javno nadmetanje za zakup ovog prostora sprovešće se u komisijskom postupku.

Članovi Gradskog veća prihvatili su tekst javnog oglasa za davanje u zakup površine javne namene za postavljanje privremenih objekta - balon sala javnim nadmetanjem na dve lokacije: ugao Ulica Novosadske i Branka Radičevića i u Ulici Maričkoj.

Doneta su, takođe, Rešenja o obrazovanju Organizacionog odbora manifestacije "Zlatni puž 2019" i imenovanju organizacionog odbora manifestacije "Svetosavska nedelja 2018".

Usvojen je Predlog Rešenja o obrazovanju Saveta za upravljanje Brend strategijom 2018-2023.

Najnovije vesti