Javne ustanove podneće izveštaje o radu na skupštinskoj sednici u četvrtak

Izveštaji o radu javnih ustanova sa područja grada Vranja, biće jedna od tema 36. sednice gradskog parlamenta koja će biti održana u četvrtak 29. juna.

Izveštaje će podneti direktori ustanova Centar za socijalni rad, Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite, Pozorište Bora Stanković, Javna biblioteka Bora Stanković, Narodni muzej, Narodni univerzitet, Istorijski arhiv 31. januar, Škole animiranog filma, Javne ustanova za upravljanje sportskim objektima u svojini grada Vranja, Kulturno-obrazovnog centra, kao i Zdravstvene ustanove Apoteka Vranje.

Odbornici će, takođe, razmatrati Predlog odluke o završnom računu budžeta grada Vranja za 2022. godinu, kao i pretres srednjoročnog plana grada Vranja za period 2023 -2025. godine.

Na dnevnom redu biće i informacije o stanju kriminala, javnog reda i mira i bezbednosti saobraćaja na području grada Vranja u 2022. godini.

Biće razmatrani predlozi odluka o izradi planova detaljne regulacije područja solarnih elektrana Kobra, na delu katastarske opštine Donje Žapsko, Gornje livade u Sodercu i Mineco u Vlasu i Gradnji.

Pred odbornicima će se naći i Predlog odluke o izmeni i dopuni odluke o mreži javnih predškolskih ustanova na teritoriji grada Vranja, Predlog odluke o dopuni odluke o javnim parkiralištima grada Vranja, kao i Predlog odluke o izmeni i dopuni odluke o utvrđivanju naziva ulica, trgova i zaselaka na području grada.

Biće razmatrani i finansijski izveštaji za 2022. godinu javnih preduzeća Direkcija za razvoj i izgradnju grada Vranja i Skijalište Besna Kobila u likvidaciji.

Odbornici će se izjasniti i o Godišnjem programu zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za područje grada Vranja za 2023. godinu.

Takođe i o rešenjima o imenovanju i razrešenju članova pojedinih školskih odbora u osnovnim školama na području grada.

Najnovije vesti