Javna rasprava u Vranju: Šta promeniti u programima RTS-a

Nakon javne rasprave o programskom sadržaju Radio Televizije Srbije, biće urađena sveobuhvatna analiza i svi predlozi i primedbe biće uzeti u razmatranje, izjavio je u Vranju Žarko Rakić, predsednik Programskog saveta RTS-a.

On je, govoreći na Javnoj raspravi o programima nacionalnog javnog servisa, naglasio da RTS ima tradiciju organizovanna ovakvih skupova.

"Cilj je razvijanje komunikacije sa korisnicima naših usluga.

Ovo je jedan od načina da RTS unapredi svoj televizijski i radijski program, kako bi gledaoci i slušaoci bili što zadovoljniji", dodao je Rakić.

Vladimir Palikuća, član Programskog saveta RTS-a dodao je da se uredništvo trudi da program bude po meri građana.

"Upravo sa tim ciljem je organizovana i današnja javna rasprava, jer želimo da saznamo šta građani misle o RTS-u, da li gledaju naš program i šta treba promeniti.

Veoma nam je važno da ostvarimo komunikaciju sa građanima da bi znali u kom pravcu treba da kreiramo program”, istakao je Palikuća.

Javnoj raspravi prisustvovali su urednica informativnog programa RTS-a i voditeljka dnevnika Milica Nedić, Slađana Ostojić direktor i glavni i odgovorni urednik Regionalne televizije Zona plus u Nišu i urednica Dopisništva RTS-a u Vranju Miljana Nikolić.

Nakon uvodnih obraćanja, održana je interaktivna diskusija, tokom koje su građani izneli svoje pohvale, primedbe i sugestije.

Tričković: Unapredenje sadržaja

Predsednik Skupštine grada Vranja Dejan Tričković rekao je da je održavanje javne rasprave u Vranju "dokaz dobre saradnje lokalne samouprave i građana Vranja sa ovom medijskom kućom, posebno preko dopisništva koje redovno prati sva dešavanja u gradu i informiše o tome.

"Verujem da će današnja javna rasprava ispuniti svoj cilj i zadatak, da će se čuti dobri predlozi i da će na taj način biti dat doprinos za unapređenje programskog sadržaja Radio Televizije Srbije”, rekao je Tričković.

Najnovije vesti