Japan donirao specijalizovano vozilo vranjskom Centru za socijalne usluge

Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite u Vranju dobiće specijalizovano vozilo za prevoz osoba sa invaliditetom, donaciju Vlade Japan, vrednu više od 40.000 evra.

Prema rečima gradske većnice Danijele Milosavljević to vozilo će "umnogome olakšati svakodnevne aktivnosti korisnika i unaprediti kvalitet njihovog života".

"Uspešna saradnja između naše lokalne zajednice i naroda Japana, unazad više godina, dokaz je prijateljskih odnosa naše dve zemlje.

U želji da se naši odnosi i ubuduće zasnivaju na prijateljskim iskustvima, još jednom se zahvaljujem na podršci”, istakla je u svom obraćanju Danijela Milosavljević.

U vezi s ovim, u zgradi Vlade Srbije održana je ceremonija potpisivanja ugovora za četiri projekta za osnovne potrebe stanovništva, koje je donacijama podržala Vlada Japana.

Za Opštu bolnicu u Aleksincu, Zdravstveni centar u Kladovu, Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite u Vranju i JKP Gradac u Tutinu obezbeđeno je 269.455 evra.

Uključujući ove grantove, iznos japanske pomoći kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) u Srbiji od 1999. godine, iznosi preko 15 miliona evra.

Ukupan iznos japanske pomoći Srbiji u toku istog perioda premašuje 510 miliona evra.

Ceremoniji su prisustvovali ministarka zdravlja dr Danica Grujičić i ambasador Japana u Republici Srbiji NJ.e. Takahiko Katsumata.

Najnovije vesti