Jačanje saradnje Vranja i kosovskih opština

S ciljem jačanja saradnje kosovskih opština sa Vranjem, biće formirane mešovite radne grupe u više oblasti, a prvenstveno za jačanje veza u privredi, administrativnim odnosima, kao i radi povezivanja ustanova kulture i međusobne razmene iskustava na svim poljima, objavljeno je na zvaničnom gradskom sajtu, nakon susreta greadonačelnika Slobodana Milenkovića sa funkcionerima Srba sa KiM.

Takođe, dodaje se, posebno je bilo reči o međusobnoj saradnji u razvijanju malog porodičnog biznisa i uspostavljanju saradnje kosovskih sa vranjskim preduzetnicima.

Gradonačelnik Milenković je sa predstavnicima opština sa Kosova i Metohije razgovarao i o načinima za efikasnije izdavanje ličnih dokumenata, posebno iz razloga što u Vranju funkcionišu matične službe za nekoliko kosovskih opština.

Razgovori su, kako se precizira na veb-sajtu Grda Vranja, obavljeni u sklopu tzv. „Unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji“.

Delegaciju koja se susrela sa Milenkovićem predvodio je načelnik Kosovsko-pomoravskog okruga Radovan Stojković, a u pratnji su bili predstavnici Srba iz četiri opštine sa područja Kosova i Metohije.

Najnovije vesti