Izveštaji o radu javnih preduzeća i ustanova na dnevnom redu GV u petak

Izveštaji o radu javnih preduzeća Vodovod, Komrad, Novi Dom i Uprava Banje, sa finansijskim izveštajima poslovanja u 2019. godini, naći će se na dnevnom redu sednice Gradskog veća Vranja zakazane za petak 16. oktorbar.

Većnici će se izjašnjavati i o izveštajima o radu javnih ustanova ŠAF, Centar za socijalni rad, Pozorište Bora Stanković, Narodni muzej, Istorijski arhiv 31. Januar, Regionalni centar za talente i Zdravstvena ustanova Apoteka Vranje.

Na osmoj sednici Gradskog veća u novom sazivu biće razmatran nacrt Odluke o izmeni i dopuni Odluke o budžetu grada Vranja za 2020. godinu.

Većnici će takođe razmatrati informacije o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća, društva kapitala i drugih oblika organizovanja na koja se primenjuje zakon o javnim preduzećima, a čiji je osnivač grad Vranje.

Reč je o izveštajima za 2019. godinu.

Takođe, biće razmatrani nacrt Odluke o mesnim zajednicama na teritoriji gradske opštine Vranje, Nacrt odluke o promeni Statuta grada Vranja, kao i Nacrt odluke o utvrđivanju naziva ulica, trotoara i zaselaka na području Vranja.

Većnici će se izjasniti o Predlogu odluke o pokretanju postupka za otuđenje građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Vranja javnim nadmetanjem, Tekstu javnog oglasa o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Vranja radi izgradnje javnim nadmetanjem i Predlogu odluke o pokretanju postupka za davanje u zakup lokacija za postavljanje bilborda na teritoriji grada Vranja.

Biće razmatrani i pojedini predlozi rešenja o priznavanju prava na ime finansijske pomoći za vantelesnu oplodnju.

Sednica u petak počeće u 8 časova.

Najnovije vesti