Iznošenje smeća i usluge Komrada poskupljuju za 15 odsto

Gradsko veće prihvatilo je u petak zahtev Javnog komunalnog preduzeća Komrad za povećanje cena komunalnih usluga i to za 15 odsto.

Nova cena za domaćinstva, umesto dosadašnjih 7,70 dinara po kvadratu biće 8,86 dinara.

Gradska većnica Danijela MIlosavljević rekla je novinarima po završetku sednice veća da je, na inicijativu gradonačelnika Slobodana Milenkovića, upućen predlog JKP Komrad da korisnici novčane socijalne pomoći "plaćaju umanjen iznos cena komunalnih usluga.

Glavna delatnost Komrada je održavanje javne higijene i zelenila.

U okviru svoje delatnosti, preduzeće pruža različite usluge građanima preko dvanaest službi.

Pod njihovom ingerencijom je iznošenje i deponovanje smeća na deponiju Meteris, gradska čistoća, gradsko zelenilo, dimničarska služba, pogrebna služba, pijaca, služba za hvatanje napuštenih pasa i sl.

U petak su većnici usvojili izmenu Programa poslovanja Javnog komunalnog preduzeća Komrad za 2022, Odluku Nadzornog odbora ovog preduzeća o korišćenju sanitarne deponije Meteris, kao i Godišnji program pružanja dimničarskih usluga za 2023. godinu.

Justinov spomenik, Nova godina, Dan grada

Članovi Gradskog veća usvojili su na 115. sednici u petak i Nacrt Odluke o usvajanju Plana detaljne regulacije poteza između ulice Radnih brigada i novoprojektovane saobraćajnice u Vranju. Prihvaćeni su predlozi Rešenja o imenovanju Organizacionog odbora Manifestacije Svetosavska nedelja 2023. godine i Rešenja o izmeni Rešenja o formiranju Komisije za ocenu i izbor programa u oblasti sporta na teritoriji grada Vranja za 2023. godinu. Formirani su Organizacioni odbor za izradu i postavljanje spomenika Ocu Justinu Popoviću, Organizacioni odbor za obeležavanje 31. januara, Dana grada, kao i Organizacioni odbor za obeležavanje novogodišnjih i božićnih praznika.

Najnovije vesti