IZLOŽBE Karavan za klimu: Kampanja protiv klimatskih promena

Izložba "Karavan za klimu", deo projekta "Eko škole Srbije", biće otvorena u Galeriji Narodnog muzeja u Vranju (mala sala), u petak 20. decembra u 14 časova, najavili su organizatori.

Projekat pod punim nazivom "Karavan za klimu – Svi aktivni u borbi protiv klimatskih promena!" ima za cilj da ukaže na probleme klimatskih promena, podigne svest o postojanju ovog globalnog problema i pokrene na aktivnosti građanstvo, privredu, javne ustanove i donosioce odluka.

On ukazuje da je zeleni rast nova prilika za razvoj i promoviše jednostavna i operativna rešenja koja svako od nas na svom nivou može da primeni i da se na svoj način bori protiv klimatskih promena.

Projekat se realizuje uz pomoć Ambasade Francuske u Beogradu.

Domaćin karavana za klimu je Francuski institut u Srbiji, dok su promoteri ambasadori održivog razvoja i životne sredine za Srbiju.

Izložbu u Vranju organizovaće OŠ Bora Stanković u Tibuždu, koja je deo projekta "Eko škole Srbije".

Moći će da se pogleda do 28. decembra.

Tekstovi u sklopu projekta „Internet eko reporteri“ sufinansirani su sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Mišljenja, stavovi i zaključci izneti u tekstovima su isključiva odgovornost portala Vranje News i autora i ne odražavaju mišljenja i stavove ministarstva.

Najnovije vesti