Izložba pasa: Pobednici bokser iz Crne Gore, papilon iz Ukrajine i vajmarski ptičar iz Makedonije FOTO/VIDEO

Međunarodna izložba pasa svih rasa, održana tradicionalno 1. maja u Vranju, nakon dvogodišnje pauze, u potpunosti je ostvarila očekivanja, izjavio je za Vranje News Mića Mladenović iz Kinološkog društva Švrća, koje je bilo organizator izložbe.

U finalu jedanaeste izložbe za tri najlepša psa i apsolutne pobednike proglašeni su bokser iz Crne Gore, pas rase papilon iz Ukrajine i vajmarski ptičar iz Severne Makedonije.

U Katalogu za ovu izložbu bio je prijavljen 351 pas iz 15 država.

Na dve tzv. "specijalke" bilo je prijavljeno 58 dobermana (mini specijalka) kod sudije iz Slovačke Gabrijele Ridarčikove i 35 boksera za IV South cup kod Vesne Ćurčić.

"Izložba je u potpunosti protekla onako kako je bilo očekivano i zamišljeno.

Kiša je smetala samo na početku dana, međutim ispostavilo se da su vremenske prilike u nastavku bile idealne - nije bilo vrućine, došao je veliki broj posetilaca, odziv stranih i domaćih izlagača je bio odličan.

Veliki je bio nagradni fond, sponzor MJ Trade iz Niša je maksimalno korektno odradio svoj deo posla i svi su izlagači bili izuzetno zadovoljni", rekao je Mladenović za Vranje News.

Pobednicima su uručivani italijanski pehari preko firme International iz Beograda, plakete i super premium hrana za pse distributera za italijanski brend Monge.

"Sve je bilo maksimalno ispoštovano kada je reč o organizaciji, tako da zapisnik i izveštaj delegata, sačinjen na kraju izložbe, govori da su očekivanja Kinološkog saveza Srbije maksimalno ispunjena", navodi Mladenović za naš portal.

On dodaje da se prostor u Sportskom centru pokazao kao bolje rešenje od Gradskog parka.

"Bilo je dosta komocije, veliki broj vozila imao je gde da se parkira, nije bilo gužve, nijednog incidenta, sve je proteklo u najboljem redu", kaže Mladenović.

On za Vranje News naglašava da u Kinološkom društvu Švrća naredne godine žele da naprave još bolju i masovniju izložbu.

"Sledeće godine će tajming biti mnogo bolji, ove godine to nije bio slučaj zbog evropske izložbe koja je prošlog vikenda održana u Parizu.

Sledeće godine imamo tri vezane u Skoplju, naša izložba će biti četvrta 1. maja 2023. i potom ćemo imati 2. maja Staru Pazovu, dakle pet međunarodnih izložbi na relativno uskom prostoru, na razdaljini od nekoliko stotina kilometara.

Očekujemo da kada ih sve povežemo i uradimo dobar marketing broj izlagača bude znatno veći nego sada", navodi Mladenović.

Kinološko društvo Švrća u Vranju prvi put je ovu izložbu pasa organizovalo samostalno, uz pomoć sponzora.

Ova tradicionalna izložba, održana jedanaesti put, imala je i humanitarni karakter, jer su tokom čitavog dana prikupljana sredstva za lečenje Vukana Stoiljkovića, bebe iz Vranja koja boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1 (SMA) i kojoj je za tarapiju najskupljim lekom na svetu Zolgensmom potrebno 2,5 miliona evra.

Najnovije vesti