Izložba mladih polaznika Likovne radionice: Poetika koja dodiruje dušu FOTO/VIDEO

Oni su ekipa, nerazdvojni su, toliko slični po senzibilitetu, stalno podržavaju jedni druge, između njih ne postoji nikakva ljubomora što je retkost u današnjem vremenu rivaliteta, kompjuterizacije i otuđenosti, rekla je Vesna Marinković Stanković, voditeljka Likovne radionice Narodnog univerziteta u Vranju, na otvaranju izložbe pod nazivom Akord, u okviru koje su ove godine predstavljeni radovi četiri vrlo mlada polaznika.

Likovna radionica i Narodni univerzitet (NU) ove godine odlučili su se da promovišu stvaralaštvo Jovane Ristić, Mile Trajković, Brankice Milovanović i Ognjena Popovića.

"Oni izvlače ono najbolje iz sebe, sve vreme rada i priprema za ovu izložbu bodrili su jedni druge.

A, pripremali smo ovu izložbu celu godinu, svi su ozbiljno radili, posebno u poslednjih mesec dana.

Dela su rađena različitim tehnikama - ulja na platnu, kombinovana tehnika, akril, dosta je crteža - kad pogledate izložbu kao da je radio jedan stvaralac, a imamo njih četvoro.

Ako biste pogledali izložbu više puta, uvek biste otkrili nešto novo.

U njihovim radovima ima dosta simbolike i njihova poetika dodiruje dušu", rekla je Marinković Stanković.

Likovna radionica i Narodni univerzitet tradicionalno jednom godišnje izlažu radove jednog od polaznika koji se najviše istakao u svom radu, navela je direktorka Narodnog univerziteta Gordana Dimitrijević

"Ove godine imamo posebnu izložbu, pre svega po tome što svoje radove izlažu četiri polaznika, koji su različiti, a opet i po mnogo čemu slični.

Prate se, podržavaju u svom radu i zajedno čine skladnu celinu.

Svako od ovih mladih umetnika je na prethodnim grupnim izložbama Likovne radionice bio nagrađen", rekla je Dimitrijević.

Zahvaljujući se u ime četvoro mladih likovnih umetnika, Jovana Ristić kazala je da im je Likovna radionica pomogla u napredovanju i stvaranju, te da je ona mesto gde se druže, iskreno govore jedni drugima kako se osećaju i gde mogu da budu ono što jesu.

"Tokom stvaranja ove izložnbe otisnuli smo se na putovanje koje seže u dubine ljudske duše, istražujući ono što je skriveno ispod površine, ono što nas tera da se suočimo sa sopstvenim snovima", kazala je Jovana.

Ova izložba moći će da se pogleda i u narednom periodu.

Najnovije vesti