Izložba Letnjeg ateljea: Još jedna radost na zidu FOTO/VIDEO

Letnji atelje Narodnog univerziteta (NU) u Vranju za pet godina postojanja opravdao je svrhu svog nastanka i postojanja, potvrdio je neophodnost održavanja ovakvih događaja, kako za same umetnike i umetnost, tako i za grad i državu u celini - izjavila je Gordana Dimitrijević, direktorka NU, na otvaranju izložbe slika umetnika učesnika ovog ateljea u 2019. godini.

U Galeriji NU ljubitelji umetnosti mogli su da vide sve radove nastale tokom avgusta ove godine.

Tu se petu godinu zaredom okupljaju umetnici i ljubitelji likovne umetnosti, slikari, vajari, grafičari, dizajneri svih profila, akademski obrazovani, ali i amateri raznih generacija.

- Umetnička dela kao konačan proizvod sinergije svih učesnika daju nam za pravo da istrajemo u tome da "Atelje" nastavi svoj život - dodala je Dimitrijevićeva.

Jedna od učesnica ateljea Slađana Nedeljković govorila je o "radosti stvaranja" tokom trajanja letošnjeg ateljea i o tome kako su se svi učesnici radovali ovom završnom trenutku - otvaranju izložbe.

- Atelje je bio veliki doživljaj za mene lično, a verujem i za sve ostale autore koji su tokom tog perioda učestvovali u stvaranju umetničkih dela - kazala je Nedeljkovićeva.

Zvezdana Gerić, još jedna od učesnica Letnjeg ateljea, zahvalila se Narodnom univerzitetu na vrhunskoj organizaciji tog likovnog događaja, ali i same izložbe.

U periodu od 15. avgusta do 4. septembra koliko je trajao Letnji atelje, nastao je veliki broj radova.

Izložba će za sve zainteresovane ljubitelje umetnosti biti otvorena do Nove godine.

SVI UČESNICI

Učesnici Letnjeg ateljea 2019. bili su Slađana Arizanović, Zvezdana Gerić, Slađana Nedeljković, Srđan Tašković, Jovana Janjić, Katarina Stojević, Vladimir Ilić, Jovana Nastić, Goran Nedeljković, Elizabeta Krstić, Nikola Stojmenović, Eva Nikolić, Marko Mitrović, Jovana Gocić, Danica Stanković, Sanja M. i kao najmlađi učesnik Jakov Dojčinović.

Najnovije vesti