Izložba grafika Danijele Dimitrijević od utorka u Galeriji Narodnog muzeja

Izložba grafika Danijele Dimitrijević, mastera slikarstva iz Niša, biće otvorena u utorak 20. aprila u Galeriji Narodnog muzeja u Vranju.

Danijela Dimitrijević svoj idejni koncept zasniva "na analizi odnosa oblika i materije, vremena i prostora, naglašavajući složenu dinamiku procesa duhovnih fizičkih promena u svetu koji nas okružuje", napisala je u najavi izložbe Radmila Krstić, kustos i galerista.

- Kroz doživljaj prirode odnosno analizu mikro sveta, koji koristi kao simbol prolaznosti materije, pronalazi sopstvene narative u kojima se organsko i apstraktno preklapaju, transformišu aludirajući na fenomene nastajanja i nestajanja.

Svedenim, asocijativim oblicima, bogatom teksturom i svežim akcentima boja kao delom sopstvene likovne ikonografije, Danijela Dimitrijević interpretira organski svet promena.

U fokusu interesovanja su fragmenti stenja, ili fosilni ostaci prekriveni patinom vremena kojima na sugestivan način beleži setna, melanholična osećanja prolaznosti - napisala je Krstić.

Slikarka Danijela Dimitrijević rođena je u Nišu 1989. godine.

Završila je srednju umetničku školu u tom gradu 2008. godine.

Diplomirala na Fakultetu likovnih umetnosti Univerziteta u Nišu na odseku za slikarstvo 2014. godine u klasi profesora mr Katarine Đorđević.

Master akademske studije završila je 2015. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Nišu.

Učestvovala je na više od četrdeset izložbi u zemlji i inostranstvu.

Kako navode iz Galerije Narodnog muzeja u Vranju otvaranje je zakazano za utorak u 19 časova, a izložba će trajati do 12. maja ove godine

MERE I PREPORUKE

Galerija Narodnog muzeja u Vranju otvorena je za posetioce svakog radnog dana od 8 do 16 sati. S ciljem sprečavanja zaražavanja virusom COVID-19 iz Galerije mole sve posetioce da obavezno nose maske prilikom boravka u izložbenom prostoru i dezinfikuju ruke na ulazu, uz održavanje distance od dva metra. Takođe i da, u slučaju potrebe i u skladu sa preporukama osoblja galerije, sačekaju svoj red za obilazak izložbe ukoliko je u galeriji već dvadeset posetilaca.

Najnovije vesti