Izložba Dragana R. Todorovića i Irene Lazić u Galeriji NU od petka

Izložba radova umetnika Dragana R.Todorovića i umetnice Irene Lazić pod nazivom "Susret u Vranju" biće otvorena u Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju u petak 8. oktobra u 19 časova.

Slike Dragana R. Todorovića svojim "smelim kolorističkim sudarima, energetskim nabojem i svetlosnim potencijalom nedvosmisleno ukazuju na višedimenzionalnost i metafizičku prirodu svetova koji su u središtu pažnje umetnika".

"Slojevita, viruozna igra bez početka i kraja donosi vizuelni spektakl, osvajajući istovremeno bogatstvom valera i igrom planova u jednom, ma koliko delovalo haotično, uređenom sistemu uzročno posledičnim dešavanjima", kaže se u najavi izložbe.

Dragan R. Todorović rođen 1956. godine u Ogoštu.

Doktorirao je na Deparmanu za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, teorijska fizika - fizika čvstog stanja.

Procesi koji se tu dešavaju su sada deo likovnog istraživanja umetnika.

Do sada su mu radovi prikazani na više od osamdeset grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu i dvanaest samostalnih izložbi.

Dobitnik je pet slikarskih nagrada.

Irena Lazić "spontano prostire oblike po površini, dok kompoziciju smelo i jednako razlaže preko cele slikane ravni".

"Uz naglašenu osetljivost za oblik i formu, kojima provejava nesputana strast, ona uspeva da nanese skup pojednostavljenih poteza i linija.

Takvom kontekstu slike su prilagođene kolorističke vrednosti koje se dinamično i skladno utapaju u skup datih sadržaja", navodi se u najavi izložbe njenih radova.

Irena Lazić rođena je 1974. godine u Trgovištu.

Završila je Medicinski fakultet u Kragujevcu i specijalizaciju iz oblasti Socijalne medicine na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

Slikarstvom se bavi od 1998. godine.

Imala je 16 samostalnih i 36 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Izložba će biti otvorena do 28. oktobra.

Najnovije vesti