Izložba dokumenata vranjskog Istorijskog arhiva u opštini Brod

U okviru saradnje Grada Vranja i opštine Brod predsednik Skupštine grada Vranja Dejan Tričković, većnica Zorica Jović i Branka Janačković, istorijski savetnik Istorijskog arhiva 31. januar Vranje borave u bratskoj opštini u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Gradske uprave.

Povod za posetu je otvaranje izložbe arhivskih dokumenata "Slike iz života pod okupacijom, život i stradanje stanovništva juga Srbije u Velikom ratu", u organizaciji vranjskog Istorijskog arhiva i Narodnog muzeja, nakon što je opština Brod u novembru priredila izložbu u Vranju.

Postavku dokumenata koja svedoči o životu i stradanju običnih ljudi tokom bugarske okupacije, koja je trajala od 1915. do 1918. godine, svečano su otvorili načelnik opštine Brod Ilija Jovičić i predsednik skupštine grada Vranja Dejan Tričković.

Delegacija iz Vranja obišla je u okviru ove posete spomen sobu u opštini Brod i selo Unka gde su položili vence na spomen obeležje stradalim vojnicima iz našeg kraja.

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje News Blagi rast korona brojki u okrugu »

Petnaest osoba od 163 testirane bile su pozitivne na koronavirus u Pčinjskom okrugu za dan, pokazuju poslednji podaci Gr...