Izabela Savić zvanično preuzela resor kulture u gradskom veću

Spekulacije u delu lokalne javnosti da će gradska većnica Izabela Savić turizmu kao resoru za koji je zadužena u Gradskom veću Vranja pridodati kulturu, koja je dosad bila poverena zamenici gradonačelnika Zorici Jović, ispostavile su se kao tačne.

Naime, na zvaničnom gradskom veb-sajtu, u podmeniju rezervisanom za informacije o članovima Gradskog veća uz ime i prezime Izabele Savić piše da će ova diplomirana ekonomistkinja ubuduće biti zadužena za resore turizma i kulture.

Izabela Savić rođena je u Skoplju 1967. godine, gde je završila osnovnu i srednju školu, a potom diplomirala na skopskom Ekonomskom fakultetu.

Od 1996. do 2005. godine radila je u Holding kompaniji Jumko, a od 2005. do 2008. godine obavljala je funkciju direktorke Javne ustanove Turistička organizacija grada Vranja (TOV).

U svojoj radnoj karijeri nalazila se i na radnim mestima rukovodioca marketinga, te stručnog saradnika za razvoj marketinga.

Udata je, majka jednog deteta.

Zorica Jović, diplomirana ekonomistkinja i sadašnja zamenica gradonačelnika, Vranja, bila je zadužena za resor kulture u Gradskom veću od 2016. godine.

U njenoj ingerenciji u Gradskom veću ostaju i dalje resori obrazovanja, informisanja i verskih zajednica.

Najnovije vesti