Iz SUBNOR-a Vranja osuđuju UN što nije prihvaćena rasprava o bombardovanju

Iz SUBNORa-a Vranja osudili su odluku Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (UN) da se ne raspravlja o NATO bombardovanju Savezne republike Jugoslavije (SRJ) 1999. godine.

Ovakav potez osuđen je sednici predsedništva Gradskog odbora SUBNOR-a.

"U ime svih boraca i učesnika odbrane od NATO agresije izražavamo nezadovoljstvo na zakljuačak da ovo pitanje nije bitno za međunarodnu bezbednost i da Savet Bezbednosti nije dužan da se njime bavi.

Ogorčenje je tim veće, što su na ovakvu odluku najviše uticali predstavnici onih zemalja koje su u NATO paktu i koje su bombardovale SRJ 1999. godine.

Ovakvim reagovanjem i stavom pokazali su da u njihovoj odluci nema kajanja za ono što se dešavalo tokom 78 dana NATO agresije, kao i žaljenje za žrtvama, što znači i da se politika njihovih zemalja prema NATO agresiji za 25 godina nije promenila.

Bez obzira na ovakav stav i odluku SB UN, borci juga Srbije i SUBNOR dali su "punu podršku rukovodstvu Srbije u očuvanju nacionalnih interesa i negovanju slobodarskih tradicija".

"Zajedno sa ostalim patriotskim organizacijama nastavićemo da negujemo tradiciju i gajimo sećanje na sve žrtve NATO agresije duboko ubeđeni da istina i pravda na kraju pobeđuju", naveli su iz SUBNOR-a u Vranju.

Podsećanja radi, Savet bezbednosti UN je, uz žestoko protivljenje Rusije, odbio raspravu o 25 godina od početka NATO bombardovanja SRJ, pošto za dnevni red nije glasao dovoljan broj ambasadora država članica.

Za predlog rasprave, koju je predložila Rusija glasale su tri članice SB, dok je preostalih dvanaest bilo uzdržano.

Najnovije vesti