Iz SSP traže smenu većnika za sport

Iz Sektora za sport odbora Stranke slobode i pravde (SSP) u Vranju saopšteno je da su gradski čelnici u Vranju "nastavili politiku temeljnog uništavanja vranjskog sporta" i da u vezi s tim zatražili smenu gradskog većnika za sport Nenada Đorđevića.

- Posle pokušaja da 2018. godine ukinu validan Sporski savez Vranje, gradski čelnici u 2021. godini predviđaju finansiranje samo 32 sportska kluba.

Dakle, od 2016. godine od tadašnjih 67 sportskih klubova ukinuto je i skinuto sa finansiranja čak njih 35, a sportski radnici i omladina su prestali sa treninzima i poslati na ulicu.

U susednom Leskovcu se, na primer, od 107 sportskih klubova iz budžeta finansira čak njih 104.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i većnik za sport Nenad Đorđević su takođe ukinuli i manifestaciju "Proglašenje najboljih u vranjskom sportu" , koja je ustanovljena još davne 1962. godine.

Manifestacija je održana i 1999. godine za vreme NATO bombardovanja, a sada nije ni stavljena u "Program obeležavanja dana grada" za 2021. godinu.

Prvi dobitnici sportskih priznanja u Vranju, fudbaler Kostadin Prokić Gareja, rukometaš Slobodan Stojković Karaman i sportiskinja Mirjana Mihajlović, a i svi ostali sportski laureati koji su godinama dobijali priznanja, sigurno nisu zaslužili da im Milenković i Đorđević ukidaju tradicionalnu manifestaciju.

Ako je i od njih, mnogo je - navode iz SSP-a.

Sektor za sport SSP Vranje pozvao je sve sportiste i sportske radnike "da se udruže i vrate vranjski sport tamo gde je bio i tamo gde mu je mesto".

- Da bi to ostvarili, potrebno je da već od sutra većnik za sport Nenad Đorđević bude smenjen, a da na njegovo mesto dođe neko od sportista sa rejtingom u srpskom sportu kojih u Vranju ima - kaže se na kraju saopštenja Sektora za sport SSP Vranje.

Najnovije vesti