Iz petog pokušaja završeni izbori u Trnovcu, nezvanično lista Albanaca ulazi u parlament

Vranje - Na biračkom mestu broj šest u Osnovnoj školi "Muharem Kadriu" u Velikom Trnovcu, po peti put su održani parlamentarni izbori, a glasanje se odvijalo bez problema.

Glasačko mesto je zatvoreno u 20 sati.

Posmatrači su rekki za N1 da je sve proteklo bez tenzija, sa je bilo pokušaja da se glasa bez dokumenata ili sa nevažećom ličnom kartom, ali da je sve prošlo bez većih nepravilnosti.

Izborni dan je protekao bez problema.

Prema podacima koje je objavila CRTA, glasalo je ukupno 725 od 1.089 birača sa pravom glasa, odnosno 66,6 odsto.

Kontrolori biračkog mesta rekli su za N1 da je koalicija Albanaca doline dobila 698 glasova, što znači da je lista Šaipa Kamberija prošla, a albanska manjina dobila predstavnika u parlamentu.

Takođe, SPS će imati 31 umesto 32 poslanika, jer su na ovom biračkom mestu dobili svega osam glasova.

Na brojanju glasova bilo je 36 članova Biračkog odbora i tri predstavnika RIK-a, a prema rečima kontrolora iz Ne davimo Beograd glasanje je proteklo "uz blage napetosti, ali bez fizičkih okršaja".

Ukoliko ne bude prigovora, rokovi su takvi da bi RIK konačne rezultate mogao da proglasi za četiri do šest dana, kazao je Pavle Dimitrijević iz organizacije CRTA.

Na tom biračkom mestu izbori su poništavani tri puta, po prigovorima Koalicije Albanaca doline i SPS, dok 23. juna nisu održani zbog neslaganja članova biračkog odbora, a potom je stigla i dojava o bombi.

Prvo glasanje 3. aprila, kao i naredna dva poništena su zbog raznih nepravilnosti, a poslednje, 23. juna, nije ni održano zbog neslaganja članova biračkog odbora i dojave o podmetnutoj bombi.

Najnovije vesti

Foto promo Dve biciklijade za vikend u Vranju »

Ovom sportskom događaju prethodiće Mini biciklijada, koja je namenjena najmlađima i biće održana u subotu 20. jula.Start...