Iz Komunalne milicije apeluju da se uklone sneg i led sa javnih površina

Iz Odeljenja komunalne milicije Gradske uprave u Vranju apelovali su u sredu "da se sa površina javnih namena - kolovoza i trotoara - uklone sneg i ledene naslage, kao i ledenice sa krovova.

Ovaj apel upućen je s ciljem "obezbeđivanja uslova za bezbedno odvijanje saobraćaja i nesmetano kretanje pešaka", objašnjava se.

"U skladu sa važećim propisima, čišćenje snega i leda sa trotoara ispred porodičnih stambenih i poslovnih prostorija obavljaju vlasnici i korisnici stambenih zgrada.

Strogo je zabranjeno izbacivati sneg i led na ulice i druge javne površine.

Vlasnik, odnosno korisnik zgrade, dužan je i da uklanja ledenice sa krova zgrade, naročito u slučaju kada je krov okrenut prema trotoaru, odnosno javnoj površini, gde ledenica može predstavljati opasnost za prolaznike.

U slučaju nemogućnosti uklanjanja ledenica, dužni su da blagovremeno postave oznake upozorenja na opasnost od obrušavanja ledenica, kao i odgovarajuće zapreke radi obilaženja ugroženih delova javne površine", poručuju iz Komunalne milicije.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Šesti rođendan Vranje News-a »

Vranje - Ako bi nas neko pitao da opišemo proteklih 2.190 dana, odgovorili bismo mu da to nisu bile ni godine duge, a ni...