Iz Štaba zatraženo neprekidno dežurstvo javnih službi zbog poplava

Javnim preduzećima Komrad i Vodovod u Vranju naloženo je da budu u dvadesetčetvroročasovnom dežurstvu i da u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje i Crvenim krstom Vranje obave asanaciju terena i pruže neophodnu pomoć poplavljenim domaćinstvima na području grada, naloženo je u petak nakon sednice Gradskog štaba za vanredne siatuacije.

- Ovo se posebno odnosi na raščišćavanje terena u poplavljenim domaćinstvima, dezinfekciju objekata i sušenje prostorija.

Naloženo je JP Urbanizam i izgradnja Vranja da u saradnji sa stručno–operativnim timom za odbranu od poplava nastavi koordinaciju aktivnosti na angažovanju mehanizacije radi sanacije lokalnih i nekategorisanih puteva i neuralgičnih tačaka na rečnim vodotokovima na ugroženim područjima.

Odeljenju za inspekcijske poslove – saobraćajnoj inspekciji naloženo je da o svim uočenim problemima na lokalnim i nekategorisanim putevima i potrebama za sanacijom redovno obaveštava Gradski štab - objavljeno je posle sednice.

Najavljena je nabavka dodatnih crpnih pumpi i sušilica za prostorije.

- Predsednici, zamenici i sekretari mesnih zajednica moraju da budu u stalnom kontaktu sa koordinatorima MZ i pruže adekvatnu pomoć stanovništvu - naloženo je iz Štaba.

Najnovije vesti