Ivanović: Bez prepreka za formiranje kancelarije Nacionalnog saveta Roma

Gradski većnik za nacionalne manjine u Vranju Dejan Ivanović izjavio je da nema nikakvih smetnji da lokalna kancelarija Nacionalnog saveta romske manjine profunkcioniše.

- Zahtev je podnet još prošle godine, u vreme kada ja nisam bio većnik, ali nije to ni važno, mislim da ćemo lako naći rešenje da se u Vranju konačno ustroji rad ove kancelarije u određenim prostorijama - rekao je Ivanović na otvorenom danu za medije SPS-a.

Ljudi iz lokalne kancelarija Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine su krajem novembra prošle godine podneli zahtev lokalnoj samoupravi da im se omogući korišćenje službenih prostorija u vlasništvu grada, ali do nedavno nisu dobili nikakav odgovor.

Prethodno je Vranjanac Džafer Saćipović, rešenjem predsednika Nacionalnog saveta Roma Tefika Ramadanovića od 17. novembra prošle godine, imenovan za šefa Lokalne kancelarije Nacionalnog saveta romske manjine.

- U kontaktu sam sa Ramadanovićem i Saćipovićem i sve će biti rešeno u najkraćem roku.

Očekujem podršku gradonačelnika, Gradskog veća i svih gradskih organa.

Izaći ćemo im u susret jer je, na kraju krajeva, formiranje ove kancelarije naša zakonska obaveza - zaključio je Ivanović.

Najnovije vesti