Istraživanje o potrebama mladih: Šta ti treba da ga u Vranje nema

Iz udruženja Aktivisti iz komšiluka u Vranju saopšteno je da će ova organizacija sprovesti istraživanje potreba mladih pod nazivom Šta ti treba da ga u Vranje nema, u okviru projekta Mladi u Centru koji ovo udruženje realizuje "s ciljem pružanja podrške uspostavljanju Omladinskog centra u Vranju".

"Cilj ovog istraživanja je da dodatno ispita potrebe mladih u Vranju u oblasti neformalnog obrazovanja i kvalitetetnog provođenja slobodnog vremena, kako bi se osiguralo da prvi program Omladinskog centra odgovara na ove potrebe i sama ustanova bude prilagođena mladima u Vranju.

Nakon dijaloga mladih sa donosiocima odluka u novembru 2022. godine na inicijativu mladih pokrenut je proces uspostavljanja ustanove Omladinski centar.

Kako u Vranju ne postoji istorijat ovakvih ustanova za mlade, strateški je važno da pored obezbeđivanja prostora i logistike Omladinski centar ima i adekvatan program, prilagođen potrebama mladih", navodi se u saopštenju.

Ovo istraživanje namenjeno je mladima od 15 do 30 godina.

"Fokus grupe su najčešća tehnika kvalitativnih istraživanja, koja predstavlja diskusiju na određenu temu, koja se odvija na neformalan način u grupi od 6 do 10 ljudi okupljenih da bi izrazili svoja mišljenja i ideje u vezi sa nekom zadatom temom.

Grupu vodi moderator, koji je posebno pripremljen za određeni projekat i koji usmerava razgovor.

Očekivano vreme trajanja foksu grupi je 90 minuta", navodi se.

Fokus grupe biće održane u Vranju 16 i 17. decembra, dok će precizna satnica i mesto održavanja biti saopšteno izabranim učesnicima.

Takođe, svaki odabrani učesnik fokus grupe dobija poklon vaučer od 2.000 dinara za tehničku opremu kao zahvalnost za dati doprinos poboljšanju položaja mladih u Vranju.

Rok za prijavu učešća je 11. decembar do ponoći – danas je poslednji dan za prijavu", navode Aktivisti.

Link za prijavu je https://forms.gle/E98nRAS461iJhX5j6

Rad udurženja podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole Mladi i mediji za demokratski razvoj.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...