Ispravljena nepravda: Vranjski gimnazijalci ipak treći na Državnom prvenstvu u košarci

Naknadnom diskvalifikacijom ekipe Ušće iz Beograda, mladim košarkašima Gimnazije Bora Stanković u Vranju pripalo je treće mesto i bronzana medalja na Državnom prvenstvu u košarci za srednje škole.

Podsećanja radi, reč je o prvenstvu koje je održano 9. i 10. marta u Karatašu.

"Odlukom komisije ekipa iz Beograda Ušće je diskvalifikovana zbog igranja pojedinih učenika koji nisu imali pravo učešća.

Ta odluka pomera plasman za jedno mesto unapred, tako da je naša ekipa zauzela treće mesto i bronzanu medalju", rekla je direktorka gimnazije Suzana Mišić Stanković za Vranje News.

Aleksandar Stanojković, profesor fizičkog vaspitanja u gimnaziji, navodi da je odlukom komisije "ispravljena nepravda", ali da on lično nije zadovoljan.

"Razlog je taj što je baš ta ekipa bila u našoj grupi i posledenji meč za plasman odigrali smo sa njima odlično, tri četvrtine imali malu prednost, ali umor u poslednjoj četrvtini odveo nas je u poraz i samo do drugog mesta u grupi.

Samim tim nismo mogli da se borimo za zlato, jer prvi iz grupe igra sa prvim iz druge grupe za prvo mesto.

Mislim da smo oštećeni, jer bismo bili sigurno prvi u grupi, a onda rezultat finala niko ne može da predvidi.

Potencijalno bismo mogli najmanje do srebra.

Zahvaljujem se Savezu za školski sport što su poslali medalje, pehar i diplome.

A mi, nakon svega, idemo dalje", navodi Stanojković.

Epilog Državnog prvenstva je odluka Komisije da se košarkašima vranjske Gimnazije Bora Stanković dodeli bronzana medalja, "nakon sagledavanja celokupne situacije", navode iz gimnazije.

Konkurencija je bila izuzetno jaka, prva je ekipa Sportske gimnazije, drugo mesto pripalo je ekipi iz Čačka, a treće Vranjancima.

Najnovije vesti