Ispod rezervnog točka na Preševu pronađeno oko 800 grama marhuane FOTO

Vranje - Oko 800 grama marihuane i semena kanabisa zaplenili su carinici u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Preševo, saopšteno je iz Uprave carina.

Ova opojna droga, kao navode iz carine, bila je sakrivena u automobilu prevoženom na prikolici.

"Pokušaj krijumčarenja semena droge otkriven je kada je na red za kontrolu na ulazu u Srbiju pristigao "tuareg" rumunskih registarskih oznaka, sa prikolicom na kojoj je bio šlepan drugi automobil.

Vozilom je upravljao 38-godišnji državljanin Rumunije koji je, kao i njegov saputnik, carinicima rekao da nema ništa da prijavi.

Međutim, tokom detaljne kontrole koja je usledila, pregledano je sve – uključujući i automobil koji se nalazio na prikolici.

Upravo je ispod rezervnog točka tog automobila, za koji se kao vlasnik prijavio suvozač, pronađena jedna plastična providna kesa u kojoj se nalazila biljna materija karakterističnog mirisa – marihuana", navode iz Carine.

Daljim pretresom, u saradnji sa ekipom za uviđaje policijske stanice Preševo, u prtljažniku je ispod poklopca za alat pronađena i jedna papirna kesa orginalnog pakovanja u kojoj se nalazila biljna materija tamno zelene boje, dodaje se u saopštenju.

"Za nju se sumnja da se radi o semenu biljke kanabis, za koju se kao vlasnik izjasnio vozač.

Merenjem na elektronskoj vagi ustanovljeno je da je težina kese sa biljnom materijom - 40 grama, dok je ukupna težina semena te biljke bila 791 gram", navodi se na kraju saopštenja.

Najnovije vesti