Isplata radnika Geoksa počela u petak, nastavljena u subotu

Bivši radnici Geoksa u Vranju mogu u subotu da podižu jednokratnu pomoć u iznosu od 53.950 dinara, a Poštanska štedionica će obavljati isplate do 20 časova, piše Nova.rs pozivajući se na informacije Tanjuga.

Prenose se navodi RTV Vranje da je isplata počela u petak uveče, a štedionica u nedelju neće raditi, objavljeno je na sajtu RTV Vranje.

Jednokratnu pomoć dobiće svih 1.277 radnika koji su radili u toj italijanskoj kompaniji, a iznos od 53.950 dinara je prosečna neto zarada na teritoriji Vranja.

Vlada Srbije donela je u petak odluku o isplati jednokratne pomoći bivšim radnicima kompanije Geoks, a ministar finansija Siniša Mali je tim povodom izjavio da je važno "da se radnicima što brže pomogne kako bi lakše prebrodili period do novog zapošljavanja, kao i da će jedan broj njih zaposliti kompanija Teklas iz Vladičninog Hana".

Mali je dodao da su za tu namenu izdvojena sredstva u ukupnom iznosu od 66.215.055 dinara.

Sredstva su namenjena bivšim radnicima koji žive na teritorijama gradova Vranja, Niša i Kragujevca, odnosno na teritorijama opština Bujanovac, Knjaževac i Vladičin Han.

Najnovije vesti