Iseljen stariji bračni par iz Lepe Brene, nisu znali da im je stan prodat

Izvršitelj u Vranju iselio je iz stana, u kompeksu zgrada "Lepa Brena", u centru grada sedamdesetogodišnju Nadu Đedović koja boluje od demencije, zajedno sa suprugom koji je, uprkos pretnjama da živ neće izaći iz stana, pristao da mirno napusti prostor u kome su Đedovići živeli poslednje tri i po decenije.

Đedović je za televiziju N1 rekao da "nije u stanju da razgovara", jer ostaje bez krova nad glavom.

Izvršitelj iz Vranja Aleksandar Nikolić, koji je tačno u podne u zgradu u Ulici Stefana Prvovenčanog 83 došao u pratnji najmanje osam policajaca, rekao je da mu kodeks profesionalne etike ne dozvoljava da govori za N1, već samo za lokalne medije.

Stan je prodat zbog duga po kreditu od oko 25.000 evra, dok je Đedović prethodnih dana tvrdio da njegova supruga i on nisu bili obavešteni o licitaciji, niti o tome da će stan u kome žive biti prodat.

PODRŠKA IZ BEOGRADA

Združena akcija "Krov nad glavom" iz Beograda najavila je podršku porodici Đedović pred izvršenje prisilnog iseljenja iz njihovog stana koji je prodat zbog neplaćenih rata kredita. Na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici ova organizacija pozvala je Vranjance i Vranjanke da se okupe u četvrtak u podne, kada je zakazano iseljenje, da u što većem broju stanu uz svog sugrađanina i spreče izvršitelje da ga izbace iz stana. Izvršenje je ipak sprovedeno.

- "Princip" uterivanja duga nije i ne može biti važniji od prava svakog čoveka na krov nad glavom. Dok radnici kojima tajkuni duguju plate ne mogu ni u snu da naplate svoja potraživanja, bankama i zelenašima se dozvoljava i da gaze preko ljudskih života u bezglavoj trci za profitom. Stanimo solidarno pred zelenaše i njihovu pljačkašku mašineriju, "javne izvršitelje" i stavimo im do znanja - u svakom gradu i pred svakim domom - da ovakve metode nisu prihvatljive – stoji u pozivu Krova nad glavom.

Najnovije vesti