INTERVJU Nenad Đorđević: Prioriteti su zatvoreni bazen i stadion po FIFA standardima

Nenad Đorđević, član Gradskog veća grada Vranja za sport i omladinu, ponovo je izabran na ovu funkciju, nakon što je i u prethodne četiri godine bio zadužen za iste resore. U "mini" intervjuu za Vranje News govorio je o aktuelnom trenutku u svom resoru, realizovanim i projektima kojima tek predstoji realizacija.

1. Šta su najveći problemi i iskušenja resora u Gradskom veću koji ste preuzeli i kako nameravate da ih prebrodite, odnosno kako da na njih odgovorite?

- Trenutno najveći problem resora omladina i sport jeste pandemija virusa COVID-19. Apsolutno su mnoge navike i način organizovanja (treninzi, putovanja, finansiranje itd) umnogome promenjeni. Ali, radićemo u novonastalim uslovima i rešavaćemo probleme koje imamo, i kada su u pitanju klubovi, i kada su u pitanju savezi.

2. Koji su prioritetni zadaci u okviru vašeg resora na kojima ćete raditi tokom ovog četvorogodišnjeg mandata?

- Pre svega nastavak izgradnje sportske infrastrukture, nastavak redovnog finansiranja sportskih klubova i organizacija. Maksimalno ćemo forsirati uslove za uključivanje što većeg broja dece u organizovane sportske aktivnosti. I, kao kruna svega, ako nam finansijska situacija dozvoli, izgradnja zatvorenog bazena i modernog fudbalskog stadiona po FIFA standardu.

3. Postoje li aktuelni i od ranije započeti projekti i programi u sklopu vašeg resora, koji su to projekti i na koji način će od njih benefite imati građani Vranja?

- Jedan od ranije započetih projekata je u Ulici Jastrebačkoj gde je u toku izgradnja multifuncionalnog sportskog terena za mali fudbal košarku i odbojku. Tu je i završetak kapitalnog projekta, atletske staze na gradskom stadionu. Benefiti koje će građani imati od toga su veliki i suštinski - aktivno uključenje što većeg broja građana u rekreativni sport, što smo i obećali na izborima; cilj je i da svaki deo grada dobije jednu kvalitetnu sportsku površinu za bavljenje sportom, a kada je u pitanju atletska staza dobićemo vrhunsku podlogu kakvu do sada Grad Vranje nije imao, a koja čini bazu sporta - trčanja. Tu će i mlađi i stariji, i rekreativci i sportisti, i devojčice i dečaci moći da uživaju.

4. Šta smatrate vašim najvećim uspehom na funkciji koju ste ranije obavljali i zbog čega baš to smatrate vašim najvećim doprinosom Vranju?

- Jedan od najvećih uspeha jeste uvođenje reda i redovnosti kada je u pitanju finansiranje sportskih klubova i organizacija i kada je reč o pravdanju dobijenih finansijskih sredstava, znajući da bez redovnog finansiranja nema ni ozbiljnog rada i planiranja, a samim tim nema ni ozbiljnih rezultata. To smo na drugi način mogli postići samo zahvaljujući sređivanju finansijske situacije u budžetu grada, što je uzajamno apsolutno povezano. Ono što smatramo takođe velikim uspehom jeste realizacija projekta "Sport u škole", za decu od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. U ovom projektu obuhvatili smo oko 500 dece. Program je za decu i roditelje bio besplatan, a troškove profesora fizičke kulture koji su realizovali ovaj projekat kao i obezbeđenje termina u školskim salama finansirala je lokalna samouprava. Najveći sportski infrastrukturni projekat jeste izgradnja atletske staze kao i rekonstrukcija gradskog stadiona.

5. Šta možete obećati građanima Vranja da ćete sigurno učiniti/ispuniti tokom trajanja Vašeg mandata?

- Možemo da obećamo ono što smo i u predhodnom periodu radili; nastavak izgradnje novih sportskih infrastrukturnih projekta u svakom delu našeg lepog grada. Ozbiljnost i kontinuitet u "prebacivanju" finansijskih sredstava klubovima i savezima. Podržavanje pre svega sportske aktivnosti najmlađih, dece, dečaka i devojčica, žena i osoba sa invaliditetom kao i edukaciju trenera koji rade sa njima. Podrška kvalitetnim i razvojnim programima i projektina podrška. Podrška što većem broju sportskih manifestacija po selima. Radićemo i na formiranju novih klubova kojih na teritoriji grada nemamo itd. A, naravno, kao kruna svega, ako uslovi dozvole, islediće izgradnja zatvorenog bazena i fudbalskog stadiona.

PROFIL

Nenad Đorđević rođen je u Vranju 1972. godine. Završio je osnovnu i srednju školu u rodnom gradu, a diplomirao na Fakultetu za fizičku kulturu u Beogradu. Godine 2012. upisao je doktorske studije na fakultetu sporta i fizičke kulture u Nišu. Od 2001. bio je zaposlen u Predškolskoj ustanovi Naše dete u Vranju, a u periodu od 2016. do 2020. godine obavljao funkciju člana Gradskog veća za resor sport i omladina. Oženjen je, otac troje dece.

Najnovije vesti