Internacionalni roler kamp na Besnoj kobili: Za vikend trke u centru Vranja VIDEO

Drago mi je da smo uspeli da stvorimo okvir za organizaciju Internacionalnog roler kampa ne Besnoj kobili i u Vranju.

Posebno je značajno što će se na njemu pojaviti oko 150 učesnika iz naše zemlje, ali i inostranstva i očekujem da odavde ponesu lepe utiske o gradu i Srbiji - izjavio je u sredu pred novinarima gradski većnik za sport Nenad Đorđević.

Internacionalni roler kamp, sa velikim brojem učesnika iz zemlje i inostranstva, koji će se za vikend takmičiti na stazama u centru Vranja, u okviru Otvorenog prvenstva Srbije u slalomu, počeo je u utorak na Besnoj kobili.

Tim povodom na konferenciji za medije u Vranju predstavili su se domaćini, ali i gosti iz Letonije, Nemačke i Poljske.

- Mi ćemo se truditi da u što boljem svetlu predstavimo naš grad.

Mislim da smo dobili vrlo kvalitetnu manifestaciju, imamo ljude iz vrha Svetske roler federacije, a sve ovo ne košta mnogo grad - dodao je Đorđević.

Predsednik Ski kluba Besna kobila Đorđe Dedinac zahvalio je većniku za sport i gradu Vranju što su pokazali sluh za organizaciju jedne ovakve manifestacije na vrlo visokom nivou.

- Od utorka do nedelje ovde će trajati roler kamp pod pokroviteljstvom Svetske roler federacije, prvi takve vrste koji će biti organizovan kod nas - kazao je Dedinac.

On je zahvalio gradu Vranju, Komradu, Vodovodu, Turističkoj organizaciji i Sportskom savezu što su "zajednički stali iza ovog projekta".

Ivars Šmalc, predstavnik Svetske roler federacije i tehnički delegat, čovek pod čijim se monitoringom realizuju događaji na Besnoj kobili i Vranju, rekao je da mu je drago što je deo ove manifestacije.

- Videćete u subotu i nedelju na takmičenjima u Vranju kakav je naš sport.

Organizacija je na najvišem nivou, kamp na Besnoj kobili je odličan, kao i gostoprimstvo i hrana- rekao je Šmalc.

Patrik Štimfl iz Nemačke, jedan od najboljih roleraša u svoje vreme, sada vrhunski trener za roler sport i vođa kampa na Besnoj kobili.

Pod njegovim nadzorom roleraši će se dodatno obučavati na asfaltnim stazama ove planine od utorka do petka, pred vikend trke u Vranju.

PROGRAM UTRKA I REŽIM SAOBRAĆAJA

U subotu je start trka u Vranju u 16 časova, a u nedelju od 10 časova. Za saobraćaj i parkiranje će zbog ove manifestacije biti zatvorena Ulica Stefana Prvovenčanog, od raskrsnice sa Lenjinovom do raskrsnice gde se ukršta sa ulicama Moše Pijade i Jovana Hadživasiljevića od 14 do 20 časova, a u nedelju od 8 ujutro do 14 časova.

Anja Novak, jedna od najboljih svetskih slalomašica na rolerima, došla je iz Poljske.

- U Vranju sam prvi put, bila sam ranije na Besnoj kobili.

Nisam još videla stazu, nadam se da će biti dobra za mlađe takmičare jer sam ja dovela njih dvoje iz Poljske.

Dobro je da je trka u centru grada, biće dobra atmosfera - rekla je Anja Novak

Za Otvoreno prvenstvo Srbije u slalomu na rolerima prijavljeni su učesnici iz Letonije, Nemačke, Poljske, Češke, Slovačke, Italije i Srbije.

Organizator događaja na lokalu je Skijaški klub Besna Kobila, pod pokroviteljstvom grada Vranja.

Najnovije vesti