Info dan o programu Kreativna Evropa u Vranju

Desk Kreativna Evropa Srbija u saradnji sa Narodnim muzejem u Vranju i Bibliotekom Bora Stanković organizovaće "Info dan" o programu Kreativna Evropa u četvrtak 28. februara u 13 časova, u prostoru Galerije Narodnog muzeja u Vranju.

U cilju adekvatnog informisanja kulturne javnosti o programu i konkursnoj proceduri, odnosno kako na najlakši način obezbediti finansijsku podršku kroz u okviru programa, govoriće Dimitrije Tadić, rukovodilac Deska Kreativna Evropa Srbija.

- Prezentacija je namenjena predstavnicima ustanova i organizacija u kulturi iz gradova i opština na jugu Srbije – rukovodiocima i zaposlenima u muzejima, pozorištima, bibliotekama, arhivima, kulturnim centrima i drugim ustanovama kulture i organizacijama civilnog društva.

Organizatori su sve njih iz Vranja i okoline pozvali da iskoriste priliku da saznaju više o smernicama konkursnih poziva koji će biti raspisivani tokom godine; o prioritetima programa, uslovima za konkurisanje i specifičnim pitanjima koja se odnose na dosadašnje učešće Srbije u programu.

Događaj će biti prilika da se razgovara o potencijalima projektnih ideja ustanova i organizacija iz Vranja i okoline za ostvarivanje evropske saradnje u okviru programa Kreativna Evropa.

PROGRAM

13.00 – 13.45 Predstavljanje programa Kreativna Evropa (Dimitrije Tadić, rukovodilac Deska Kreativna Evropa Srbija)

13.45 – 14.00 Pauza

14.00 – 14.30 Pitanja i diskusija

GLAVNI PROGRAM EU ZA KULTURU

Kreativna Evropa je glavni program Evropske unije za kulturu, za podršku projektima u kulturi ustanova i organizacija iz različitih evropskih zemalja. Programom se podržava ostvarivanje evropske saradnje, inicijative prevođenja i promocije književnih dela evropskih autora u Evropskoj uniji i šire, osnivanje mreža koje omogućavaju konkurentnost i međunarodnu delatnost kulturnog i kreativnog sektora, kao i osnivanje platformi za promociju mladih talenata, njihovih dela i projekata. Desk Kreativna Evropa Srbija je implementaciono telo programa Kreativna Evropa oformljeno u okviru Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Zadatak Deska je pružanje podrške ustanovama kulture i organizacijama civilnog društva u Republici Srbiji koje žele da obezbede učešće u programu Kreativna Evropa.

Najnovije vesti