Ilić Marković o nagradi VKS: Zasluženo, rešili smo 17.000 predmeta (FOTO, VIDEO)

Viši sud u Vranju dobio je drugu nagradu Vrhovnog kasacionog suda u kategoriji ''Povećanje broja ukupno rešenih predmeta u sudu u odnosu na isti period prethodne godine''.

Mi smo na nagradu veoma ponosni, a ovo priznanje stiglo je zahvaljujući angažmanu svih zaposlenih - rekla je u četvrtak na konferenciji za medije predsednica ovog suda Dragana Ilić Marković.

- U obrazloženju Komisije Vrhovnog kasacionog suda kaže se da je naš sud, zajedno sa beogradskim kome je pripala prva nagrada, "ostvario najveći napredak u broju rešenih pedmeta u odnosu na sve drugostepene sudove".

Ovo su za nas fantastični rezultati, a nagrada će nam koristiti praktično, jer povlači i novčani deo.

Predstavnik Fonda Svetske banke nije saopštio iznos nagrada, ali smo čuli da će nam pripasti nekoliko hiljada evra koje ćemo potrošiti na tehnološko unapređenje rada suda - rekla je Ilić Marković.

Rad sudova u Srbiji cenjen je u periodu od 1. jula 2017. do 31. jula 2018 godine.

Ispred vranjskog bio je samo Viši sud u Beogradu, dok je treći Prekršajni sud u Novom Sadu.

- Prvog jula 2017 imali smo u Višem sudu 9.764. predmeta u radu; primili smo još 11.099, dakle ukupno u radu bilo je 20.863 predmeta.

Od toga, 17.011 predmeta je rešeno, a ostalo nam je svega 3.852.

Taj rezultat ostvarilo je većim delom osmoro sudija, kasnije nam se pridružio još jedan.

Da bismo došli do ovih rezultata, svoj doprinos morali su dati svi u ovom sudu i ja im se zahvaljujem - rekla je predsednica Višeg suda.

Najnovije vesti