Ilić: Glasačka mesta na području Vranja otvorena na vreme

Glasačka mesta na području grada Vranja u nedelju su otvorena na vreme, izjavio je predsednik Gradske izborne komisije (GIK) u Vranju Stojan Ilić.

On je precizirao da jedino "izostaje informacija o otvaranju" glasačkih mesta u Starom Glogu, Oštroj Glavi i selu Koćura, "jer nije uspostavljena telefonska komunikacija sa njima".

"Na teritoriji grada Vranja, uključujući gradsku opštinu Vranjska Banja, sva preostala glasačka mesta otvorena su na vreme, kao i posebno glasačko mesto u Okružnom zatvoru u Vranju.

Građani će moći da iskoriste svoje pravo do 20 časova.

Odlukom privremenih kosovskih organa onemogućeno Srbima sa Kosova i Metohije da glasaju na referendumu, tako da je odlukom Republičke izborne komisije (RIK) omogućeno da ovi glasači svoje pravo iskoriste na biračkim mestima u četiri grada centralne Srbije, među kojima je i Vranje.

Glasači sa područja opština Vitina, Kosovska Kamenica, Gnjilane i Novo Brdo u Vranju će glasati na osam biračkih mesta", rekao je Ilić.

U Srbiji se u nedelju održava republički referendum radi potvrđivanja ili nepotvrđivanja Akta o promeni Ustava Republike Srbije.

Građani se izjašnjavaju o referendumskom pitanju: ”Da li ste za potvrđivanje Akta o promeni Ustava Republike Srbije".

Glasa se zaokruživanjem reči - "da" ili "ne".

Gradska izborna komisija saopštila je prethodno da glasači mogu da obaveste nadležnu Komisiju o glasanju van glasačkog mesta najkasnije danas, na dan glasanja, do 11 časova.

Obaveštenje glasača o glasanju van glasačkog mesta dostavlja se na broj telefona 017/412-196.

Pravo glasanja van biračkog mesta imaju samo lica koja nisu u mogućnosti da dođu na glasačko mesto iz zdravstvenih razloga, osobe sa invaliditetom i nemoćna stara lica.

Na području Vranja ukupno je 69.173 glasača i 43 koji će glasati u Okružnom zatvoru u Vranju.

Najnovije vesti