Ilegalne migrante pronađene na obali Tise premeštaju u Preševo

Vranje - Grupa ilegalnih migranata otkrivena je u nedelju ujutro na području naseljenog mesta Srpski Krstur, u opštini Novi Kneževac, i ona će biti prebačena u Prihvatni centar Preševo, saopšteno je iz MUP-a.

Pripadnici Žandarmerije, u akciji pod nazivom "Plaža", otkrili su tom prilikom i identifikovali lica za koje, kako navode iz MUP-a, "postoje indicije da se bave krijumčarenjem ljudi, krađama, iznudama nad iregularnim migrantima i drugim krivičnim delima".

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin koji je prisustvovao akciji istakao je da ni na jednom delu Srbije "ne može da se dešava nešto što nije u skladu sa zakonom" i da se "nikada neće dozvoliti nikakvo formiranje ilegalnih kampova i bandi".

"Ni na jednom delu teritorije Republike Srbije ne može ništa da se dešava što nije u skladu sa zakonom.

Ova krijumčarska banda vršila je različita krivična dela i bila je razlog da se naši građani u ovom delu Srbije osete nebezbednim.

To se neće dozvoliti i neće se tolerisati i odmah po saznanju da se bilo kakvi ilegalni kampovi formiraju, da se vrše bilo kakva krivična dela, Ministarstvo unutrašnjih poslova će delovati", poručio je ministar policije Vulin.

Komesar Srbije za izbeglice i migracije Vladimir Cucić istakao je da Srbija ozbiljno pristupa migracionom problemu.

"Potpuno je jasno da Srbija nema razloga da se brine, jer dokle god je princip dela, a ne reči mi ćemo celom migracionom problemu pristupati na veoma odgovoran, savestan i za Srbiju najbolji način", istako je Cucić.

Zatečeni migranti u ilegalnom kampu na obali Tise biće dislocirani iz mesta Srpski Krstur u Prihvatni centar Preševo, dok će rad sa bezbednosno interesantnim licima preuzeti pripadnici Policijske uprave Kikinda i Služba za borbu protiv terorizma, navode iz MUP-a.

Najnovije vesti