I zaposleni u BIA mogu da konkurišu za jeftine stanove u Vranju

Zaposleni u BIA na neodređeno vreme, penzioneri agencije i Resora DB MUP-a Srbije u sledećih 30 dana moći će da konkurišu za kupovinu stanova po povoljnijim uslovima za lokacije u Vranju i Nišu, objavljeno je na sajtu Bezbednosno-informativne agencije.

Reč je o stanovima koje će Vlada Srbije izgraditi za pripadnike snaga bezbednosti i BIA, a pravo da konkurišu imaju svi koji nemaju trajno rešeno stambeno pitanje, odnosno koji nemaju stan ili kuću u svojini, ili u svojini člana porodičnog domaćinstva, objašnjeno je.

Priliku da se prijave za kupovinu stana pod povlašćenim uslovima imaju i pripadnici i penzioneri koji imaju neodgovarajući stan ili kuću, ali tek ako ne bude dovoljno prijava zainteresovanih pripadnika koji nemaju rešeno stambeno pitanje.

- Ko ispunjava uslove propisane pravilinikom BIA može da kupi stan pod povlašćenim uslovima bilo koje površine ili strukture na teritoriji Srbije.

To pravo nemaju pripadnici Agencije ili penzioneri koji su od 1. juna prošle godine prodali stan ili porodičnu stambenu zgradu koju su imali u svojini na teritoriji Srbije ili na teritoriji bivših republika SFRJ - navodi se u saopštenju.

HAPŠENJA

Zbog sumnje da su počinili krivično delo trgovina uticajem, u vezi sa izgradnjom jeftinih stanova za pripadnike službi bezbednosti, uhapšeni su zamenik generalnog direktora Instituta CIP i još četiri osobe.

Hapšenje je sprovedeno na teritoriji Vranja i Beograda, saradnjom UPRAVO Bezbednosno-informativne agencije (BIA), Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Nišu i UKP Odeljenja za borbu protiv korupcije, objavilo je Više javno tužilaštvo u Nišu.

Najnovije vesti