I Vranjanci primili Sretenjska odlikovanja od Vučića

Doktorka Stefana Mladenović, lekarka ZC Vranje, privrednik Miroljub Aleksić iz Alco grupe, te Dragan Mikić, vranjski lekar na VMA, dobitnici su Sretenjskih odlikovanja za 2021. godinu koja im je uručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić na svečanosti u Palati Srbija.

Mladenović je koordinatorka vranjske COVID ambulante i uručena joj je zlatna medalja za zasluge povodom Dana državnosti Republike Srbije.

Zlatnu medalju za zasluge dobio je i Miroljub Aleksić, vlasnik Alco grupe, kao i prof. dr sc. medicine Dragan Mikić, pukovnik sa Vojnomedicinske akademije.

Zlatnom medaljom za zasluge odlikovana je i lekarka Danijela Petrović iz Zdravstvenog centra Surdulica.

Među nagrađenima u Srbiji su režiser Emir Kusturica, pevač grupe "Riblja čorba" Bora Đorđević, ruski vajar Aleksandar Rukavišnjikov, autor spomenika Stefanu Nemanji...

Karađorđevom zvezdom odlikovani su režiser filma "Dara iz Jasenovca" Predrag Gaga Antonijević, Goran Bregović, Momčilo Bajagić Bajaga i Milan Cile Marinković.

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril, Prokopos Pavlopulos, Nikos Hristodulidis, akademik Manana Popova i Stefan Milenković takođe su dobili najviša odlikovanja naše zemlje.

Najnovije vesti