I u Vranju obeležavaju Evropsku nedelju lokalne demokratije

Radionica pod nazivom Ekološke aktivnosti i regionalni razvoj, u okviru obeležavanja Evropske nedelje lokalne demokratije, biće održana u sredu 12. oktobra, u 12 časova u amfiteatru Akademije tehničko–vaspitačkih strukovnih studija - Odsek Vranje.

Radionicu će voditi prof. dr Jovana Džoljić.

U ime gradskog rukovodstva događaj će podržati zamenica gradonačelnika Zorica Jović i gradska većnica Danijela Milosavljević.

Organizatori radionice su Kancelarija za mlade i ATVSS - Odsek Vranje.

"Pozivamo sve zainteresovane mlade ljude da dođu kako bismo zajedno, interaktivnom radionicom, obeležili Evropsku nedelju lokalne demokratije (ENLD)", navode organizatori u pozivu.

Evropska nedelja lokalne demokratije (ENLD) je godišnji evropski događaj, u okviru koga lokalne vlasti iz svih 47 država članica Saveta Evrope (i šire) organizuju javne događaje, kako bi se sastali sa svojim građanima i angažovali ih u rešavanju aktuelnih pitanja.

Cilj je promovisanje i podsticanje demokratske participacije (posebno na lokalnom nivou), podizanje svesti građana o načinu rada lokalnih vlasti, kao i informisanje o mogućnostima učešća u lokalnim procesima donošenja odluka.

Najnovije vesti