I u nedelju pojačana kontrola saobraćaja

I u nedelju se, kao i prethodnog dana, na ulicama Vranja, kao i na putevima u Pčinjskom okrugu i širom sprovode pojačane kontrole saobraćaja, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Ove mere usledile su zbog najavljenog povećanja intenziteta saobraćaja u Srbiji za 100 odsto posle ukidanja vanrednog stanja.

Iz Uprave saobraćajne policije najavljene su pojačane mere kontrole koje će obuhvatati radarsku kontrolu, kontrolu kamerama na auto-putu i alko-test prilikom svakog zaustavljanja.

Podseća se da je "srazmerno broju vozila za vreme vanrednog stanja, iako su ulice bile prazne, poginulo više vozača u saobraćaju", navode iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Statistika kaže da su se od uvođenja vanrednog stanja u Srbiji dogodile 2.404 saobraćajne nezgode, poginula je 31 osoba, a povređene su 1.032.

Najviše udesa bilo je zbog prekoračenja brzine, ali i usled konzumiranja alkohola koji je i uzrok najtežih posledica u saobraćajkama.

Najavljeno je da će svi vozači koji budu vozili brzinom većom od dozvoljene po hitnom postupku biti privedeni u nadležni prekršajni sud.

Najnovije vesti